Svet
6013 ogledov

Grozljivi posnetki iz napadenega ukrajinskega mesta

Kharkov Reševalni pas/Twitter
V drugem največjem ukrajinskem mestu Harkov je danes ponovno prišlo do silovitih spopadov. Umrlo naj bi 11 oseb, več sto pa je ranjenih. Rusija zavrača odgovornost za žrtve in trdi, da so ukrajinski nacionalisti sami obstreljevali mesta, ki so jih obkrožale ruske enote, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Kot je sporočil svetovalec ukrajinskega notranjega ministra Anton Heraščenko, je bilo danes v ruskem obstreljevanju Harkova ubitih najmanj 11 civilistov. Regijski guverner Oleg Sinegubov pa je na Telegramu zapisal, da ruski vojaki med drugim bombardirajo tudi stanovanjska območja in da zaradi nenehnega bombardiranja ne morejo poslati reševalnih služb, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Tudi Heraščenko je ruske sile obtožil bombardiranja civilnih objektov in objavil videoposnetek, ki prikazuje več raketnih napadov na stanovanjsko območje v mestu. "To grozoto bi moral videti ves svet," je dejal.

Na drugi strani pa Rusija trdi, da so ukrajinski nacionalisti sami obstreljevali mesta, ki so jih obkrožale ruske enote. Odgovornosti za civilne žrtve v mestu ne prevzemajo, še poročata AFP in dpa.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • PasjaProcesija 18:02 28.februar 2022.

    Iz korona-specialistov v vzhodnoevropo-specialiste čez noč prekvalificirani modreci vam bodo povedali, da poslušajte še drugo stran. Če so Rusi obkolili mesto in rečejo da so se Ukrajinci bombardirali sami, potem je tako. Ali pa fake-news. Sicer pa so iz nekega ...prikaži več njim znanega razloga Ruse nad ukrajinska mesta pognale ZDA. O tem ne pišete. Ker se sliši dopadljivo, so modreci proti vojni. Pozabili so zapisati, da se jim civilisti smilijo. Iskrena je pa zaskrbljenost za višje položnice energetike.

Sorodne novice