Policija nad moškega, ki se je lagal o migrantih

Foto: EPA
Foto: EPA
Policija je ovadila 34-letnega moškega.
Oglej si celoten članek

Hrvaška policija v Gospiću je sodniku za prekrške ovadila 34-letnika iz Otočca zaradi "izmišljevanja ali širjenja lažnih novic, s katerimi kali mir državljanov". Policija sumi, da si je moški izmislil, da so ga pretepli migranti, v resnici pa naj bi se napil in padel. Gre za prvo ovadbo na Hrvaškem zaradi širjenja lažnih informacij o migrantih.

Ovadeni moški je nameraval tudi pred televizijskimi kamerami pričati o domnevnem napadu, v katerem naj bi ga migranti v gozdu pretepli s koli. Na koncu pa se je izkazalo, da se je napil in da si je zgodbo izmislil kot izgovor zaradi zamude na delo, poroča danes Jutarnji list.

Kot dodaja, 34-letnik še zmeraj trdi, da je bil žrtev napada migrantov, ki jih je srečal v gozdu in nameraval fotografirati, da bi fotografije kot dokaz poslal policiji. Medtem naj bi začutil močan udarec z vejo po hrbtu. Ko je padal, naj bi ga udarili tudi v kolk.

Potem naj bi se z migranti pogovoril in so ga izpustili. Nato je poklical policijo, ki ga je zaslišala tudi na poligrafu, še piše časnik.

Hrvaško ministrstvo za notranje zadeve je v sredo opozorilo na vse več lažnih novic, ki se o migrantih in beguncih širijo na družbenih omrežjih. Državljane so pozvali, naj ne širijo lažnih informacij in vznemirljivih vesti, pa tudi opozorili, da bodo s tem storili prekršek ali celo kaznivo dejanje.

Odkriti V tem prostoru se jih je gnetlo 38

Grožnja Trump zagrozil s streljanjem migrantov

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.