Svet
1470 ogledov

Trump zagrozil s streljanjem migrantov

Donald Trump EPA
Trump je poudaril, da takšnega ravnanja migrantov ne bodo tolerirali in da bodo odgovorili s streli.

Ameriški predsednik Donald Trump je v četrtek opozoril, da bi lahko ameriški vojaki, nameščeni na meji z Mehiko, streljali na migrante iz Srednje Amerike, če jih bodo ti med poskusom nezakonitega prečkanja meje obmetavali s kamni.

Trump je novinarjem v Beli hiši dejal, da je skupina več tisoč migrantov, ki je na poti skozi Mehiko proti ameriški meji, mehiške policiste "zlobno in nasilno" obmetavala s kamenjem.

"Tega ne bomo prenašali. Če hočejo metati kamne v našo vojsko, bo naša vojska odgovorila," je zagrozil. "Rekel sem jim (vojakom), naj razmislijo o puški. Ko mečejo kamne, tako kot so jih v mehiško vojsko in policijo, naj razmislijo o puški," je dodal.

Tiskovni predstavnik Pentagona Jamie Davis je na prošnjo za komentar Trumpovih izjav dejal, da vojska ne bo razpravljala o hipotetičnih situacijah, pri čemer pa je poudaril, da "naše sile sestavljajo izurjeni profesionalci, ki imajo vedno neodtujljivo pravico do samoobrambe".

Trump je pred vmesnimi kongresnimi volitvami zaostril retoriko in obtožuje demokrate, da želijo odpreti meje kriminalcem, posiljevalcem in teroristom.

Donald Trump Svet Trump obtožuje svoje glavno orožje

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 5
  • JUTRIBOLJŠEBO 12:15 02.november 2018.

    Tako se dela, ne pa naša levičarska oblast, ki bi jim najraje pričakala z godbo pa pihala: Fajonovi pa apeliram, da si naj s svojim nemškim partnerjem domov vzameta vsak po dva migranta in jih naj futrata, ponoči jih naj ...prikaži več fajomnka inštruira pa "integracijo" !!

  • URIAH HEEP 09:58 02.november 2018.

    Edino pravilno. To ti je podobno kot če ti grupa ljudi uleti v tvojo hišo in tam zagospodari. Kaj se ne boš branil, ko nekdo hoče na silo v tvojo hišo in zraven še metle kamenje vate?