Policijsko nasilje pred restavracijo v Zadru

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Video. Na Hrvaškem odmeva primer nasilne aretacije.
Oglej si celoten članek

Zadarska policija je sinoči precej nasilno prijela delavca restavracije s hitro prehrano. Ves incident je eden izmed gostov posnel, objavil ga je portal Zadar News. Policija naj bi se v restavraciji oglasila zaradi prijave o preglasni glasbi.  

Kot je razvidno na posnetku, policisti so obšli goste, ki so čakali v vrsti na postrežbo in pristopili do pulta, da bi se pogovorili z delavcem. Odgovoril jim je, da jim bo dal osebno izkaznico, da le konča z izpolnjevanjem naročila, ki ga je ravnokar prejel.

Takrat je do njega pristopil policist, za njim pa še njegov kolega. Mladega delavca restavracije sta nasilno odpeljala ven, padel je po tleh. Z njim sta, piše Zadar News, ravnali kot z najhujšim kriminalcem, čeprav za to nista imela nobenega razloga.

V pomoč mu je priskočila še ena zaposlena v restavraciji, ki je policistoma govorila, da naj ga pustita, da jima bo že pokazal svojo osebno izkaznico. Tudi gostje lokala so polocistoma prigovarjali, da naj delavca vendar pustijo pri miru. "Sram naj vas bo," se sliši večkrat v posnetku.

Mladeniča sta policista odpeljala v pripor, kot piše Zadar News pa se je policija kasneje vrnila še po dekle, in sicer zaradi njenega "oviranja dela policije". Oba sta noč prebila v policijskih prostorih.

Zadarska policija je v sporočilu za medije pojasnila, da sta se policista zatekla k uporabi sile zato, ker ju je zaposleni v restavraciji žalil.

xxx

Svet Na Hrvaškem "manjka" 160 tisoč turistov

Na Hrvaškem Slovenec hudo pretepen, ker je motil ogled tekme

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 11:08 28. Julij 2018.

    Glasba preglasna se nista slišala za gumb da se jakost utiša, je treba človeka dati na hladno, pač policijski EGO.!!!

  • 11:05 28. Julij 2018.

    Tudi redarji imajo sedaj pooblastila in so mogočni, nekateri pa tako zabiti, da se položnice ne znajo napisat.

  • 14:16 27. Julij 2018.

    Stranke v lokalu so se na hitro pobrale in verjetno tudi zapustili Hrvaško ! Nasilje v državi odvrača turiste ,tudi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.