Svet
15528 ogledov

Na Hrvaškem "manjka" 160 tisoč turistov

Hrvaška
1/2
Minister za turizem pravi, da ni panike.

V udarnem turističnem vikendu se na Hrvaškem niso ponovili rekordni rezultati iz lanske sezone, kot je potrdil minister za turizem Gari Cappelli pred vrhuncem sezone beležijo 160 tisoč gostov manj kot lani. Cappelli pravi, da ni razloga za paniko, saj ima Hrvaška kontinuirano rast od pet do sedem odstotkov.

Na vprašanje, ali Hrvaška v juliju beleži padec števila turistov Cappeli odgovarja: "Vi govorite o petnajstih, dvajsetih dneh. Mesec traja še deset dni, tudi julija bomo imeli rast. Nihče pa ne omenja, da je bilo aprila in maja ponekod od 50 do 60 odstotkov več gostov, kot leto prej. Na koncu leta bo rast," je po poročanju index.hr prepričan Cappelli.

Minister opozarja, da Hrvaška nima toliko kapacitet, da bi lahko vsako leto obisk turistov zrasel za 12 odstotkov, kolikor je lani.

Turčija na primer zaradi ugodnih cen beleži 32-odstotno rast. "Oni niso člani EU in lahko delajo, to kar delajo. Mi ne moremo subvencionirati letalske družbe in za 400 evrov ponuditi leta in hotela s štirimi ali petimi zvezdicami za ves teden. Pa tudi, to ni realna cena, to lahko delaš eno leto ali dve, potem pa se moraš vrniti na trdna tla," opozarja hrvaški minister za turizem.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 12
  • Hi5 21:32 23.julij 2018.

    Takole se dela z gosti, potem pa še jamrajo https://www.index.hr/clanak.aspx?id=2013156

  • Avatar omega_v6
    omega_v6 19:58 23.julij 2018.

    Hrvati si bodo turizem uničili sami! Pred vsko sezono nove podražitve ponudba pa vse slabša! Še nekaj let in redki bodo Slovenci,ki bodo dopustovali na hrvaški obali! Mladina je pametna preveri cene po spletu in se odloči kam grejo! Hrvati ...prikaži več pa druga ne ponujajo kot morje in zasoljene cene!

  • Hi5 18:26 23.julij 2018.

    Lahko so in bodo nategovali turiste še kakšno leto ali dve, no potem pa pride treznjenje. Turisti pridejo domov, preverijo koliko so navlekli s karticami v kroejši, kaj so za ta denar dobili in rekli hvala lepa in šli drugo ...prikaži več leto v Turčijo, Grčijo, Španijo, Kanarske ali pa celo dlje za ta denar. Morje ni dovolj. Vreme je itak povprečno, na cestah kolone, restavracije pregrešno drage, večina hotelov na realni ravni 2* do 3*, podpovprečna postrežba nezadovoljnih kelnerjev in to ti je kroejša.