Policisti ubili bolnega 20-letnika

Foto: EPA
Foto: EPA
V Stockholmu je prišlo do incidenta, v katerem so policisti ubili bolnega mladeniča.
Oglej si celoten članek

20-letni Eric Torell je bil avtistični mladenič, ki se je rodil z Downovim sindromom. Kot so objavili švedski mediji je policija včeraj streljala nanj "kot odgovor na njegove grožnje". Njegova družina je nekaj ur pred tem prijavila njegovo izginotje.

Mama 20-letnika je medijem povedala, da je sin dobil plastično igračo v obliki pištole kot darilo, sicer pa da je bil "najbolj ljubeznivo bitje na svetu". Dodala je, da ni govoril, redko je rekel le besedo "mama". "Nemogoče je razumeti situacijo. Poškodoval ne bi niti mravlje."

Policisti so v uradnem sporočilu zapisali, da so ob štirih zjutraj dobili prijavo o moškem s pištolo v okrožju Vasastan v Stockholmu. Trije policisti so pristopili k Ericu in mu odredili, da odvrže "nevarno orožje". Zatem so streljali nanj in ga ubili, ker "ni poslušal navodila in grozil".

Vodja lokalne policije Ulf Johansson je za švedske medije izjavil, da je incident "globoko tragičen", samega dogodka pa podrobneje ni komentiral. Dodal je le, da iz izkušenj ve, da se je včasih v nejasnih sitaucijah potrebno odločiti v nekaj sekundah.

Šveska policija je letos ubila že šest ljudi.

Žrtve Streljanje na Švedskem, najstnik umrl

Švedska Grozi ji zapor, ker je rešila emigranta

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:28 4. Avgust 2018.

    Tega ne razumem., streljaj te v roko pa je zadev rešena, zakaj v telo, po drugi strani se pa fantu …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.