Svet
4022 ogledov

Policisti ubili bolnega 20-letnika

Švedska policija EPA
V Stockholmu je prišlo do incidenta, v katerem so policisti ubili bolnega mladeniča.

20-letni Eric Torell je bil avtistični mladenič, ki se je rodil z Downovim sindromom. Kot so objavili švedski mediji je policija včeraj streljala nanj "kot odgovor na njegove grožnje". Njegova družina je nekaj ur pred tem prijavila njegovo izginotje.

Mama 20-letnika je medijem povedala, da je sin dobil plastično igračo v obliki pištole kot darilo, sicer pa da je bil "najbolj ljubeznivo bitje na svetu". Dodala je, da ni govoril, redko je rekel le besedo "mama". "Nemogoče je razumeti situacijo. Poškodoval ne bi niti mravlje."

Policisti so v uradnem sporočilu zapisali, da so ob štirih zjutraj dobili prijavo o moškem s pištolo v okrožju Vasastan v Stockholmu. Trije policisti so pristopili k Ericu in mu odredili, da odvrže "nevarno orožje". Zatem so streljali nanj in ga ubili, ker "ni poslušal navodila in grozil".

Vodja lokalne policije Ulf Johansson je za švedske medije izjavil, da je incident "globoko tragičen", samega dogodka pa podrobneje ni komentiral. Dodal je le, da iz izkušenj ve, da se je včasih v nejasnih sitaucijah potrebno odločiti v nekaj sekundah.

Šveska policija je letos ubila že šest ljudi.

Streljanje na jugu Švedske Žrtve Svet Streljanje na Švedskem, najstnik umrl Elin Errson Švedska Svet Grozi ji zapor, ker je rešila emigranta

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • Rafaeluss 14:28 04.avgust 2018.

    Tega ne razumem., streljaj te v roko pa je zadev rešena, zakaj v telo, po drugi strani se pa fantu vidi da je PRIZADET. Učit o so tudi tam policaji vaški pretepač s osnovno šolo pol jim pa dajo orožje.!!!