Svet
3180 ogledov

Grozi ji zapor, ker je rešila emigranta

Elin Errson Youtube
Na spletnih omrežjih se širi protest številnih uporabnikov, ki stopajo v bran mladi švedski študentki.

Elin Errson je potovala z letalom iz Švedske v Istanbul. Pred vzletom je ugotovila, da pred njo sedi 52-letni prosilec azila, ki naj bi ga po pristanku v Istanbulu vrnili v Kabul.

Mlada Švedinja je vzela telefon in začela snemati; šokirana nd dejstvom, da Afganitanca vračajo v njegovo državo, kjer bo spet ogroženo njegovo življenje, je vztrajno odbijala prošnje, da bi sedla na svoje sedišče.

"Nočem, da ta človek izgubi svoje življenje le zato, ker vi ne želite spustiti svoj let. Ne bom sedla na sedišče, dokler ne zapusti letala," je ponavljala študentka. Ko ji je stevardesa naročila, da preneha snemati, je odgovorila, da vse, kar počne, počne le v želji, da bi rešila človeško življenje.

"Dokler oseba stoji na letalu, pilot ne sme vzpleteti. Želim le, da preprečite deportacijo tega človeka. Vse, kar počnem, je legalno, to ni noben zločin," je ponavljala Švedinja.

Reakcije potnikov so bile različne, a vztrajnost mlade študentke je obrodila sadove. 52-letnega emigranta so odpeljali z letala. Mladi študentki na spletnih omrežjih številni izrekajo podporo, medtem ko ji grozi zapor v trajanju pol leta, in sicer zaradi zavrnitve izpolnjevanja policijskih odredb.

Moškega bodo po drugi strani, so izpostavile švedske oblasti, kljub temu vrnili v Afganistan. Kdaj, še ni znano.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 11
  • LukaMB 13:58 29.julij 2018.

    V Afganistan deportirati skupaj z njem in naj ga tam brani. Čimveč njej podobnih levičarjev pošljemo nazaj z musliji, boljše nam bo v EU.

  • Rafaeluss 10:57 28.julij 2018.

    Naj gre v zapor, prav zaradi takih deklet imamo to stran E s Muslimani. Kaj se vtika v državo kot naši levaki in on frizer. Naj gre, frizerjev je dosti v Sloveniji.

  • f5b0a37161572a16434c3a9b735044179b6963f0 10:37 28.julij 2018.

    njo in njega zdaj v afganistan peljat pa naj jo gosti itd ,pa da ne pride več nazaj