Porsche najel Sisktinsko kapelo

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Papež Frančišek je prvič v zgodovini dovolil, da je slovito Sikstinsko kapelo za zasebni dogodek najelo podjetje.
Oglej si celoten članek

Najel jo je nihče drug kot Porsche. V sloviti kapeli bodo v soboto priredili koncert, ki bo del petdnevnega programa obiska Rima za 40 petičnih gostov. Vsak je za potovanje odštel okoli pet tisoč evrov. Koncertu bo sledila še gala večerja sredi vatikanskih muzejev.

Vatikan je na najem pristal pod pogojem, da gre del dobička dobrodelnim organizacijam, ki delajo z revnimi in brezdomci – koliko denarja bo dejansko šlo v dobrodelne namene niso razkrili, piše The Telegraph. Papež je sicer zelo naklonjen ideji, da se impozantna kulturna dediščina Vatikana uporabi v korist tistih, ki potrebujejo pomoč. 

Za tanjše denarnice vrata priprli

Po drugi strani pa se je Vatikan odločil, da omeji število turistov, ki lahko obiščejo Sikstinsko kapelo. Razlog: ohranjanje neprecenljivih fresk Michelangela. Kapelo obišče tudi do 20.000 obiskovalcev na dan – prah od zunaj, pot obiskovalcev in ogljikov dioksid pa ogrožajo obstoj več kot 500 let starih fresk. Po novem si bo lahko na letni ravni kapelo ogledalo šest milijonov obiskovalcev.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.