Posilil študentko in jo pustil, da se utopi

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Primer spremlja vsa Nemčija.
Oglej si celoten članek

V Nemčiji so danes na dosmrtno ječo obsodili prosilca za azil; obsojen je za posilstvo in uboj študentke v Freiburgu. Hussein Khavari, ki trdi, da je iz Afganistana, ne more pa dokazati niti svojega porekla niti starosti, je priznal napad na 19-letno študentko medicine Marijo Ladenburger oktobra leta 2016.

Medtem ko se je s kolesom vračala z zabave, jo je odrinil s kolesa, jo posilil in dušil, nato pa odvrgel na breg reke Dreisam, kjer se je utopila. "Vedel je, da je še živa in vedel je, da se bo gotovo utopila," je na sojenju povedala sodnica Kathrin Schenk. Obsojenca so teden dni po zločinu policisti prijeli; že takrat je zločin priznal, pri čemer je povedal, da je bil v tem času pod vplivom alkohola in drog.

Celje Sam je priznal: Zadavil jo je z rokami

Primer je izzval val zgražanja širom Nemčije, vrstile so se kritike na račun politike do beguncev, ki jo je vodila Angela Merkel. Tožilec v primeru Eckart Berger je poroto na sojenju opomnil, da se sodi storilcu zločina in ne nemški politiki do beguncev.

Kot pišejo nemški mediji, je storilec dobil kazen dosmrtnega zapora, pri čemer je nemogoče, da se ga na svobodo izpusti prej kot po 15-tih letih odslužene kazni. Po njegovem prijetju so oblasti odkrile, da je že storil podoben zločin, ko je na grškem otoku Corfu leta 2013 v globino odrinil mlado žensko. Grške oblasti so ga obsodile na deset let zapora zaradi poskusa umora, a iz zapora je bil oktobra leta 2015 predčasno izpuščen.

V Nemčijo je prispel na vrhuncu begunskega vala preko Avstrije, urejenih papirjev ni imel, ravno tako ne spremstva.

Grozljivo Ubil ženo in fotografije objavil na spletnem omrežju

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 20

  • 06:39 23. Marec 2018.

    Doživljenski zapor je za take,odločno premila kazen.Gilijotina bi bila edina primerna.Zdaj ga bojo pa hranili,mu prali in ga pozimi greli,na …

  • 22:26 22. Marec 2018.

    Smrtna kazen-čim prej,po vsej Evropi

  • 20:53 22. Marec 2018.

    Že zdavnaj se je PUin zgražal, nad milo zakonodajo na pram migrantom ( posilstvo na bezenu )

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.