Evakuacija toplic

Foto: Terme Tuhelj
Foto: Terme Tuhelj
Goste zaprosili, da zapustijo bazene.
Oglej si celoten članek

Kot poročajo hrvaški portali, v teku je evakuacija tuheljskih toplic, ki so tudi med Slovenci priljubljena izletniška točka. 

Iz centra za obveščanje so za RTL potrdili, da gre najverjetneje za prevelike količine klora v bazenih. "Po prvih informacijah gre najverjetneje za puščanje klora, do katerega je prišlo med dostavo. Eden izmed obiskovalcev bazenov je na parkirišču prosil za zdravstveno pomoč, odpeljali so ga z reševalnim vozilom," so potrdili na centru 112. 

Za vsak primer so na parkirišče toplic napotili še tri reševalna vozila. Eden izmed obiskovalcev toplic je za RTL povedal, da v resnici reševalna vozila ves čas odvažajo ljudi in da je na prizorišču popoln kaos. "Med obiskovalci se je razširila vest, da pušča klor v kombinaciji s plinom, nastala je popolna panika. Vse so nas napotili ven." 

V centru 112 so še povedali, da so ljudje "čutili kemikalije v zraku" in da so se pri nekaterih pojavili madeži na koži. 

Uradnih informacij glede dogajanja še ni, po zadnjih informacijah pa je v bolnišnici končalo 11 ljudi. Nihče ni življenjsko ogrožen.

Tragedija Utopil se je 2-letni deček: "Poskušal sem mu pomagati" Nevarno Zaradi požara evakuacije iz hotelov

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 05:15 20. Avgust 2022.

    Pravijo, da je kriv vzdrževalec, ki naj bi polil kislino in je prišlo do reakcije...Ampak izvedeti katero kislino in s …

  • 20:56 19. Avgust 2022.

    V toplicah ne bi niti nog namakal,ne vem od kdaj je klor koristen ,nikdar in nikoli ,mirne duše lahko propadejo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.