Svet
41908 ogledov

Evakuacija toplic

Terme Tuhelj Terme Tuhelj
Goste zaprosili, da zapustijo bazene.

Kot poročajo hrvaški portali, v teku je evakuacija tuheljskih toplic, ki so tudi med Slovenci priljubljena izletniška točka. 

Iz centra za obveščanje so za RTL potrdili, da gre najverjetneje za prevelike količine klora v bazenih. "Po prvih informacijah gre najverjetneje za puščanje klora, do katerega je prišlo med dostavo. Eden izmed obiskovalcev bazenov je na parkirišču prosil za zdravstveno pomoč, odpeljali so ga z reševalnim vozilom," so potrdili na centru 112. 

Za vsak primer so na parkirišče toplic napotili še tri reševalna vozila. Eden izmed obiskovalcev toplic je za RTL povedal, da v resnici reševalna vozila ves čas odvažajo ljudi in da je na prizorišču popoln kaos. "Med obiskovalci se je razširila vest, da pušča klor v kombinaciji s plinom, nastala je popolna panika. Vse so nas napotili ven." 

V centru 112 so še povedali, da so ljudje "čutili kemikalije v zraku" in da so se pri nekaterih pojavili madeži na koži. 

Uradnih informacij glede dogajanja še ni, po zadnjih informacijah pa je v bolnišnici končalo 11 ljudi. Nihče ni življenjsko ogrožen.

Bazen, plavanje Tragedija Svet Utopil se je 2-letni deček: "Poskušal sem mu pomagati" požar Nevarno Svet Zaradi požara evakuacije iz hotelov

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Avatar luckyss
    luckyss 05:15 20.avgust 2022.

    Pravijo, da je kriv vzdrževalec, ki naj bi polil kislino in je prišlo do reakcije...Ampak izvedeti katero kislino in s čim je reagirala, ter kaj tako škodljivega se je razvilo pa ne izveš, da se ubiješ...Današnje novinarstvo je res v kurcu...

  • ec568744f0d537874fe9d825c81b6f688d633008 20:56 19.avgust 2022.

    V toplicah ne bi niti nog namakal,ne vem od kdaj je klor koristen ,nikdar in nikoli ,mirne duše lahko propadejo zaradi mene.V vodi kjer ribe pocrkajo pa res ne bom plaval