Svet
67979 ogledov

Utopil se je 2-letni deček: "Poskušal sem mu pomagati"

Bazen, plavanje Profimedia
V bazenu na otoku Vir se je utopil dveletni deček. Družina je prišla v apartma le nekaj ur pred tragičnim dogodkom.

Dveletni deček se je utopil v bazenu. Lastnik apartmaja ga je reanimiral, a je bilo oživljanje neuspešno.

"Slišal sem krik, ko je mama ugotovila, da se deček ne oglaša, da ga ni nikjer. Takoj sem stekel k bazenu. Ležal je v kotu, negiben, oblečen, bilo je že prepozno. Poskušal sem mu pomagati, izvlekel sem ga s pomočjo palice in takoj začel oživljati," je za 24sata povedal 69-letni lastnik apartmaja. 

Na pomoč so poklicali nujno medicinsko pomoč. Lastnik je dečka oživljal. "Ni dihal, vendar sem čutil utrip, imel je pulz. Neverjetno, a tako je," je povedal. Reševalci so prispeli v 25 minutah. Še dobrih 45 minut so poskušali dečka animirati. Prepeljali so ga v bolnišnico v Zadru, kjer pa so lahko le še potrdili smrt. "Vem, da nisem kriv, ampak imam ga na vesti," je dejal lastnik.

Družina je v apartma prišla le nekaj ur pred tragedijo. Pred tem so bili v Vodicah, kjer pa jim ni bilo všeč, zato so se odpravili na Vir. "Še isto minuto, ko je izstopil iz avtomobila, je deček že imel na rokah rokavčke in šel v bazen. Bil je živahen. Družina mi je povedala, da bo čez 15 dni dopolnil tri leta," je povedal. 

Apartmaje z bazenom ima deset let in do zdaj se ni zgodilo še nič podobnega, je še povedal lastnik apartmaja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 5
  • TINA11424 22:47 11.avgust 2022.

    BOŠTJAN ZUPANČIČ - torej, če so razvajeni starši, si je otrok zaslužil umreti?? Predvidevam, da nimaš otrok. Če bi jih imel bi vedel, da 2 leti star otrok umsko ni dovolj razvit, da bi razumel, da ne sme sam v ...prikaži več bazen in zakaj ne. Lahko 100x rečeš ne to, pa bo tisti trenutek, ko starša ni zraven, ravno tisto spet delal, kar ne sme. Lahko, da je mamica samo na wc skočila. 3 minute te ni zraven, pa je lahko VSE narobe. Trditev, da nočejo ubogati staršev, je v tem primeru neprimerna in nepotrebna. 🤯

  • jakec1575 09:38 10.avgust 2022.

    2letnika mora imeti vsaj 1 stars skoz na oceh.

  • Boschtjan Zupanchich 06:10 10.avgust 2022.

    Današnji pokvarjeni razvajeni otroci od današnjih pokvarjenih staršev so tako nevzgojeni, da staršev niti ubogati več nočejo, zato morajo svoje šle drago plačati, včasih tudi predrago, kot v tem primeru. In takih tragedij bo čedalje vec, čer so starši žel ...prikaži več čedalje Slabši, zato tudi otroci ne morejo biti drugačni kot čedalje Slabši. Ampak, to ne bo nikamor drugam pripeljalo kot do Propada družbe, in to še v tem desetletju, ker se bodo Problemi začeli pospešeno stopnjevati. Mzv.