Požar v Parizu

Foto: Epa
Foto: Epa
V enem najznamenitejših simbolov francoske prestolnice gori.
Oglej si celoten članek

V znameniti katedrali Notre Dame v središču Pariza je danes izbruhnil požar, so sporočili pariški gasilci. Povezan bi lahko bil z obnovitvenimi deli, ki trenutno potekajo na cerkvi.

Požar, katerega obsega še niso ocenili, je izbruhnil v ostrešju cerkve, so sporočili gasilci, ki so klic na pomoč prejeli okoli 18.50. Po poročanju francoske televizije BFMTV so zgradbo evakuirali in zavarovali območje okoli nje. Na kraju požara so številna gasilska vozila z več lestvami.

Foto: Epa Notre-Dame požar

"V pariški katedrali Notre Dame je izbruhnil grozljiv požar. Pariški gasilci skušajo pogasiti ogenj," je na Twitterju zapisala županja francoske prestolnice Anne Hidalgo. Ljudi je pozvala k spoštovanju zavarovanega območja.

Na posnetkih, objavljenih na družbenih medijih, je videti visoke plamene ognja in gost dim, ki se kadi iz strehe te gotske katedrale.

Katedrala Notre Dame, ki je bila večinoma dokončana leta 1260, je ena najbolj obiskanih zgodovinskih znamenitosti v Evropi. Vsako leto jo obišče okoli 13 milijonov turistov.

Foto: Epa Notre-Dame požar

Francoski predsednik Emmanuel Macron je zaradi požara preložil govor o ukrepih po nacionalni razpravi, ki jo je sprožil v odgovor na proteste rumenih jopičev. Predviden je bil za 20. uro.

Pariz Prepovedali bi dostop turistom

Iz kuhinje Zaradi požara evakuirali 500 ljudi

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • ode
    22:44 15. April 2019.

    So bili na delu imigranti? Kar ne bo uničil ogenj, bodo pa gasilci z namakanjem starodavnih kupol in obokov, zgrajenih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.