Praljaka so pokopali v tajnosti

Foto: Epa Slobodan Praljak
V četrtek so v tajnosti pokopali Slobodana Praljaka, ki je po izreku sodbe na Haaškem sodišču spil strup.
Oglej si celoten članek

Nekdanji poveljnik hrvaške vojske v Bosni je bil zaradi vojnih zločinov obsojen na 20 let zapora, nato pa je spil strup in umrl.  Šok v Haagu Objavil fotografije kaosa s sodišča po tem, ko je Praljak spil strup

Na slovesu v krematoriju na zagrebškem pokopališču Mirogoj so bili le člani najožje družine in nekaj bližnjih prijateljev, je poroča HRT.

Po obdukciji, ki je pokazala, da se je ubil s kalijevim cianidom, so njegovo truplo v tajnosti prepeljali na Hrvaško, obvestila o pogrebu pa ni bilo na spletnih straneh mestnega pokopališča.

Svet Slobodan Praljak umrl zaradi odpovedi srca, ki jo je povzročil kalijev cianid

Kot smo poročali, je Praljak pustil poslovilno pismo, ki ga je napisal že dve leti pred smrtjo in v katerem je izrazil željo, da njegov pepel raztresejo.

Poslovilno pismo Praljak že dve leti pripravljen na smrt? To je njegova zadnja želja.

Komemoracija bo v ponedeljek v zagrebški koncertni dvorani Vatroslav Lisinski.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 10:06 13. December 2017.

    Šta opet serete . Pokop v družinskem krogu ni pokop v tajnosti !!!!!

  • 09:27 9. December 2017.

    Včasih so samomorilce pokopali zunaj ograje pokopališča, vojne zločince, pa na neznane kraje. Stvari se spreminjajo.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.