Svet
13490 ogledov

Praljak že dve leti pripravljen na smrt? To je njegova zadnja želja.

ICTY haaško sodišče praljak Epa
Na njegovem domu so hranili zapečateno pismo z navodilom, da ga odprejo v primeru njegove nenadne smrti.

Slobodan Praljak naj bi bil že dve leti pripravljen na črni scenarij, ki se je pred dvema dnevoma odvil na haaškem sodišču za vojne zločine. Z nikomer naj ne bi govoril o svojem načrtu v primeru, da bi ga sodišče za dejanja v času vojne obsodilo. 

Po njegovi smrti so na domu v Kraljevcu odprli zapečateno pismo, ki ga je domov poslal že pred dvema letoma. Hkrati s pismom je poslal navodilo, da je treba pismo odpreti v primeru njegove nenadne smrti. 

Slobodan Praljak Drama na sodišču Svet Smrt Praljaka: Preiskovalci v steklenični našli kemično snov

Kot je razkril hrvaški Večernji list, je v pismu Praljak zapisal, da ne želi ne pogrebne slovesnosti ne groba. Naročil je, naj ga kremirajo in njegov pepel raztresejo na Mirogoju. 

Slobodana Praljaka je sodišče v Haagu obsodilo na 20 let zapora. Po izreku sodbe je Praljak dejal, da ni vojni zločinec in da ne priznava obtožnice. Po izreku teh besed je spil tekočino iz majhne stekleničke. Izkazalo se je, da je bil v njej strup. Praljak je zatem umrl v bolnišnici. 

ICTY haaško sodišče praljak Incident na sodišču Svet "Nikamor ne nosite stekleničke, iz katere je pil strup!"

Haaško sodišče je že uvedlo preiskavo dogodka. Predvsem želijo najti odgovore na vprašanje, kje je Praljak dobil strupeno snov, ki jo je zaužil.  

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • blayo 17:38 01.december 2017.

    In jasno bodo zdaj nadaljnjih 5 let iskali odgovore na vprašanja. Kul služba... iščeš nekaj, če najdeš je OK, če pa ne pa tudi ni nič narobe, v vsakem primeru dobiš plačo...