Svet
11767 ogledov

Slobodan Praljak umrl zaradi odpovedi srca, ki jo je povzročil kalijev cianid

Slobodan Praljak, Haag, sodišče Epa
Preliminarni rezultati toksikološkega testa so pokazali, da je imel Slobodan Praljak v krvi koncentrat kalijevega cianida.

Nekdanji poveljnik bosanskih Hrvatov Slobodan Praljak se je na izrek pravnomočne sodbe, s katero je bil obsojen na 20 let zapora, odzval z besedami "Slobodan Praljak ni vojni zločinec. S prezirom zavračam vašo razsodbo," in nagnil stekleničko s strupom, ki naj bi bil cianid. Nekaj ur kasneje je umrl v bolnišnico v Haagu. Preliminarni rezultati obdukcije, ki so jo izvedli na zahtevo haškega sodišča, so zdaj pokazali, da je zaradi zaužitega cianida Slobodanu Praljaku odpovedalo srce.

Okrožno državno tožilstvo v Haagu je v sporočilu za javnost še zapisalo, da sta obdukciji prisostvovala tudi dva hrvaška strokovnjaka.
Slobodan Praljak | Avtor: Epa Epa
 
Kot smo že pisali, so nizozemske oblasti včeraj zapečatile sodno dvorano in začele preiskavo glede njegovega samomora. Zanima jih predvsem, kje je Praljak strup dobil in kako ga je prinesel v sodno dvorano. "Za sedaj se bo preiskava osredotočila na pomoč pri samomoru in kršenje zakona o zdravilih," so včeraj sporočili s tožilstva. Nizozemski preiskovalci tako zdaj skušajo ugotoviti, s kom se je Praljak srečal v zadnji dneh in tednih.
Komentarjev 12
  • Avatar AtaAufbiks
    AtaAufbiks 15:49 02.december 2017.

    Podgana je pač požrla podganji strup! Naj se cvre v peklu!

  • Lavdan 08:11 02.december 2017.

    Kopiral je nemške vojne zločince.

  • Janez_53 23:50 01.december 2017.

    Če je zate obsojeni vojni zločinec junak, me prav zanima, kaj si ti.