Presenetljiva napoved Elona Muska. Misli resno?

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Najavo je Musk objavil na Twitterju.
Oglej si celoten članek

Elon Musk, izvršni direktor Tesle, je objavil, da razmišlja o tem, da bi pustil vse svoje posle in postal influencer oziroma vplivnik. Svoje razmišljanje je objavil na Twitterju, pri čemer dodatnih pojasnil ni podal. 

Agencija Reuters je pri tem objavila, da za zdaj ni znano, ali Musk misli resno. Pred meseci je sicer napovedal, da bo najverjetneje izvršni direktor Tesle nekaj let. 

"Bilo bi lepo, če bi imel malo več prostega časa, namesto da delam vse dneve in noči, sedem dni v tednu, od trenutka, ko se prebudim, vse dokler ne grem spat. To je precej intenzivno," je takrat komentiral Musk. 

Prodaja delnic 

Musk v zadnjih tednih sicer prodaja delnice podjetja. Kot je znano, je v začetku novembra na Twitterju objavil anketo, v kateri je sledilce vprašal, ali naj proda 10 odstotkov delnic. Ti so mu v večini odgovorili pritrdilno. Ob sprožitvi ankete je obljubil, da bo upošteval izid. Na ta način protestira proti ideji o posebnem davku na milijarderje, ki so ga v okviru pogajanj o zakonodaji za povečanje socialne in okoljske porabe predlagali demokrati.

Prvi mož Tesle je v preteklosti že izpostavil, da ne prejema plače niti bonusov od nobenega svojih podjetij, torej nima dohodka, na katerega bi plačal davek. Ima pa milijarde dolarjev, ki jih je dobil z raznimi kompenzacijskimi paketi oziroma delniškimi opcijami, ki jih lahko kupuje ali prodaja, ko podjetje izpolni ali preseže poslovne načrte.

Musk lahko na primer avgusta prihodnje leto kupi 22,86 milijona delnic Tesle po 6,24 dolarja. Vrednost Tesline delnice je trenutno pri okoli 1055 dolarjih.

Tesla Elon Musk uresničil obljubo, ki jo je dal na Twitterju: Prodal je delnice! 6 milijard USD Elon Musk: "Takoj prodam vse delnice Tesle, če ..."

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 23:56 10. December 2021.

    Dobrodošli v najboljšem intimnem klubu - - Se︆︆ns︆︆to︆︆s︆︆.︆︆C︆︆o︆︆m

  • 11:26 10. December 2021.

    Še en dokaz, da ti kapital prej vzame življenje...kot bi ti ga dal...denar ni in nikoli ne bo rešil sveta …

  • 10:55 10. December 2021.

    tipično Elon, če ga ne spremljaš redno bi verjetno mislili da misli resno. Oni ima vsak teden kak tak izpad.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.