Svet
15934 ogledov

Elon Musk: "Takoj prodam vse delnice Tesle, če ..."

Elon Musk Epa
Ponudil je prodajo delnic Tesle.

Elon Musk ponuja prodajo delnic podjetja Tesle ''nemudoma'', če bi v ZN predstavili, kako bi 6 milijard dolarjev rešilo svetovno lakoto.

Muskov predlog je bil odziv na intervju, v katerem je prejšnji teden direktor Svetovnega programa za hrano ZN (WFP) David Beasley izzval ultra-bogate, zlasti dva najbogatejša človeka na svetu Jeffa Bezosa in Elona Muska, naj "ukrepajo enkrat in pomagajo rešiti svet".

"6 milijard dolarjev za pomoč 42 milijonom ljudi, ki bodo umrli, če jih ne bomo dosegli. Ni zapleteno," je dejal Beasley v programu CNN Connect the World z Becky Anderson.

Izvršni direktor Tesle, čigar omenjen znesek predstavlja 2 % neto bogastva, je v nedeljo na Twitterju dejal: "Če lahko WFP v tej niti na Twitterju natančno opiše, kako bo 6 milijard dolarjev rešilo svetovno lakoto, bom takoj prodal delnice Tesle in to storil."

"Vendar mora biti odprtokodno računovodstvo, tako da javnost natančno vidi, kako se denar porabi," je dodal.

 

Beasley je na to odgovoril, da lahko milijarderju zagotovi, da ima WFP vzpostavljene sisteme za preglednost in odprtokodno računovodstvo:"Vaša ekipa lahko pregleda in sodeluje z nami, da bo v to popolnoma prepričana," je dejal. "6 milijard dolarjev ne bo rešilo svetovne lakote, vendar bo preprečilo geopolitično nestabilnost, množične migracije in rešilo 42 milijonov ljudi na robu lakote. Kriza brez primere in popolni pretres zaradi covida/konfliktov/podnebnih kriz," je dodal.

Od ponedeljka je imel Musk neto vrednost 311 milijard dolarjev po Bloombergovem Billionaire Indexu. Trenutno je najbogatejši človek na svetu. Prejšnji teden je Tesla postalo šesto podjetje v zgodovini ZDA, ki je preseglo vrednost 1 bilijona dolarjev. To vrednost je hitreje kot Tesla presegel samo še Facebook.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 19
  • James_Contreras 15:00 08.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • pero02 06:38 03.november 2021.

    To je isto,kot bi jaz prosil za pomoč Janeza ,naj mi pomaga pogasiti hišo,a on je zanetil požar ker me ne mara! Prav norca si delajo iz nas ljudi.

  • molka 22:04 02.november 2021.

    bo dal denar vec kot pol mu ga bodo pokradl in sploh ne bo slo v prave rokr