Svet
5764 ogledov

Elon Musk uresničil obljubo, ki jo je dal na Twitterju: Prodal je delnice!

Elon Musk Profimedia
To je bila njegova prva prodaja delnic po letu 2016.

Izvršni direktor podjetja Tesla Elon Musk je v soboto na Twitterju ponovno objavil anketo, v kateri je 63 milijonov sledilcev vprašal, ali naj proda 10 odstotkov delnic Tesle. 3,5 milijona sledilcev je Muska pozvalo k prodaji. Prava motivacija za njihovo prodajo je bila "poravnava davčne olajšave, povezane z uporabo delniških opcij", v skladu z dokumentacijo ameriške regulativne agencije. Musk je torej s prodajo plačal davke na prejšnje delnice.

Investitorji so že vedeli, da Musk razmišlja o prodaji delnic za davčne namene, vendar je njihova vrednost po objavljeni anketi na Twitterju padla, saj so mnogi ugotovili, da namerava prodati večji delež. Kot piše CNN, je Musk nameraval prodati le njihov minimalni znesek.

Najbogatejši Zemljan je prodal delnice v vrednosti približno 4 milijarde dolarjev in 934.000 delnic za približno 1,1 milijarde dolarjev, potem ko je izkoristil možnosti za pridobitev skoraj 2,2 milijona delnic, je zapisano v prijavi.

Musk je poudaril, da ga Tesla ne plača v gotovini: "Imam samo delež, zato je edini način, da osebno plačam davke, da prodam delnice."

Prodaja približno petine delnic je bila opravljena na podlagi vnaprej pripravljenega načrta trgovanja, ki je bil pripravljen septembra, torej preden je Musk konec tedna na družbenih omrežjih objavil anketo glede prodaje. Poizvedba prvega moža Tesle je sledila predlogu demokratov v ameriškem kongresu za višjo obdavčitev izjemno bogatih s ciljem obdavčitve delnic, ki so običajno obdavčene šele ob prodaji. Delnice družbe so padle za okoli 16 odstotkov v dveh dneh po anketi, v sredo pa so se spet okrepile. Teslina borzna vrednost sicer znaša več kot 1 bilijardo dolarjev, prodajo delnic pa je Musk opravil prvič po letu 2016.

Elon Musk 6 milijard USD Svet Elon Musk: "Takoj prodam vse delnice Tesle, če ..."

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 2
  • Kathy_Holmes 15:31 11.november 2021.

    Google je plačal od 400 do 800 dolarjev za dnevno spletno delo od doma. V prvem mesecu sem prejel 21758 $ in 29467 $ v zadnjem mesecu google pay doma za 3 ure dela na dan. ... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑫𝒐𝒖𝑰𝒏𝒄𝒐𝒎𝒆.𝐜𝐨𝐦

  • jakec1575 10:43 11.november 2021.

    prodaja se je vršila vsaj 2 meseca. twiter joke je bil za dvigovanje popularnosti. Dajte preverite prej svoje vire.