Priljubljena destinacija s to strategijo za povrnitev gostov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Subvencioniranje potnih stroškov.
Oglej si celoten članek

Japonska se je odločila subvencionirati potne stroške, da bi na ta način povrnila čim več turistov v deželo vzhajajočega sonca, potem ko je pandemija koronavirusa zaustavila potovanja po vsem svetu in njihovemu turizmu nanesla ogromno škodo.

Kot poroča Daily Mail je japonska vlada napovedala kampanjo, vredno 18,2 milijarde dolarjev, s katero naj bi turistom povrnila potne stroške. Šlo naj bi za polovično povrnitev, je napovedal šef japonskega turizma Hiroshi Tabata.

Številne države še naprej ne priporočajo potovanja na Japonsko, čeprav je japonski premier Shinzo Abe v ponedeljek ukinil epidemijo v državi.

Japonska, ki ima 126 milijonov prebivalcev, je zabeležila 16.628 okužb z virusom in 851 smrtnih primerov zaradi virusa covid-19.

Podoben načrt je nedavno napovedala tudi Italija; Sicilija ravno tako uvaja subvencije, s katerimi naj bi povrnila 50 odstotkov cene letalske karte, kot tudi prenočevanje v hotelih in nekatre vstopnice za muzeje, da bi se na ta način prej vrnili turisti na otok. V ta projekt naj bi vlada namenila 50 milijonov evrov.

Turizem Turizem: Hrvati že dvigajo cene

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.