Privezala otroka, da bi ga uspavala

Foto: Family Handout
Foto: Family Handout
Kruta tehnika uspavanja mladih staršev se za 19-mesečno deklico ni dobro končala.
Oglej si celoten članek

19-letna Lauren Coyle iz Prestona pri Lancashiru in njen 20-letni nekdanji partner Reece Hitchcott sta 19-mesečno Ellie-May Minshull Coyle privezala za otroško posteljico z obrazom navzdol, da bi jo tako uspavala.

Posteljico sta imela prirejeno v nekakšno kletko; z vseh strani so bile plahte in posteljnina, v sobi je bila popolna tema zaradi vzmetnice, ki je bila postavljena ob okno. Deklica je ob enem izmed takšnih poskusov uspavanja umrla 23. marca lani.

Te dni je par dočakal svojo kazen na sodišču; kot poroča The Independent je bil par sprva oproščen krivde zaradi uboja iz malomarnosti, a je porota naknadno odločila, da sta mlada starša vendarle odgovorna za smrt svojega otroka.

Oče je pri tem povedal, da je bila Ellie May posebna deklica ter da ju je dejstvo, da je več ni med nami, zlomilo. "V naših srcih bo ostala za vedno."

Mlada mati je pred sodiščem poudarjala, da je bila njena hčerka njen svet; to, da sta z očetom otroško posteljico spremenila v nekakšno kletko je opravičevala z besedami, da sta to storila v želji, da bi se naučila na rutino odhodov na počitek.

Foto: Family Handout Umrla deklica in starša

Glavni preiskovalec v primeru Zoe Russo je medtem povedal, da je bil primer umrle deklice posebej boleč tudi zato, ker je imela na zapestjih sledove vezanja.

"S sodelavci smo razmišljali o grozi, ki jo je pretrpela deklica in za katero sta odgovorna starša, ki bi jo morala imeti rada, skrbeti zanjo in jo ščititi," je sklenil preiskovalec.

Sodišče bo paru kazen izrekel 16. novembra.

Grozljivo 17-mesečna deklica se je zadušila v avtosedežu

Tragično Dojenček sedem ur sam v avtu

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.