Svet
12274 ogledov

Dojenček sedem ur sam v avtu

Dojenček
Oče je otroka pozabil odpeljati v varstvo in odšel v službo.

V Madridu odmeva neverjeten primer, ki se je končal tragično. V četrtek popoldne so v avtomobilu, parkiranem v četrti Sanchinarro, našli mrtvega leto dni starega dojenčka. Po informacijah lokalnih medijev je oče deklico pozabil odpeljati v varstvo, pustil jo je v avtomobilu, sam pa odšel na banko v službo.

Starejša otroka je pred tem odpeljal v šolo in se napotil proti varstvu, kjer naj bi pustil najmlajšo deklico. Parkiral je v ulici, kjer se nahaja varstvo, kjer so pazili na deklico, a otroka ni vzel iz avta. Deklica je bila skoraj sedem ur zaprta v avtomobilu Volkswagen Polo, ki ima zatemnjena stekla, tako da je mimoidoči niso mogli opaziti. Temperatura v Madridu tistega dne je znašala 27 stopinj Celzija.

Po deklico je okrog treh prišla mama, a osebje v varstvu ji je sporočilo, da otroka ni bilo. Poklicala je partnerja v službo, povedal ji je, kje je parkiral avtomobil. Mama je poklicala nujno medicinsko pomoč; deklico so oživljali 45 minut, a zaman.

Očeta so policisti prijeli in odpeljali na zaslišanje, ki pa ga zaradi šoka ni bil zmožen opraviti. Nudili so mu psihološko pomoč in ga zatem spustili. Obtožnica bo kljub temu vložena.

Otrok v avtu Grozljivo Svet 17-mesečna deklica se je zadušila v avtosedežu

To ni prvi primer v Španiji, da je starejši enostavno pozabil na otroka v avtu. Avgusta je umrl dojenček, star deset mesecev; v avtomobilu ga je pozabila babica. Leta 2009 je mama dečka, starega tri leta, pozabila v avtu in odšla v službo. Tudi ta deček je umrl. Leta 2008 je do dveh podobnih primerov prišlo le v razmaku dveh dni.

Dojenček Tragedija Svet Dojenčku niso mogli več pomagati

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.