Svet
612 ogledov

Nov primer smrti otroka v avtomobilu

Dober otroški sedež naj bo z vrha lestvice glede na varnost, je enostaven za upo Žurnal24 main
Na Slovaškem je deklica v avtomobilu prebila nekaj ur. Napor je bil zanjo prehud, v avtu je umrla.

Deklico so - potem ko je v skoraj dobesedno razbeljenem avtomobilu prebila nekaj ur - opazili naključni mimoidoči, ki so takoj poklicali gasilce in reševalce. Žal mali Kristini ni bilo več pomoči, saj je bila že mrtva.

"Ko smo jo izvlekli iz avtomobila, že več ni kazala znakov življenja," je povedal reševalec Boris Hmel. Slovaški mediji poročajo, da naj bi punčko v avtomobilu pozabil oče, ki jo naj bi zapeljal v vrtec. Okoli 15. ure se je nato spomnil, da je otrok še v avto, a prepozno.

Medtem so očividci že poklicali policijo, ki je avto odprla s silo. Na otrokovi koži so se od opeklin že tvorili mehurji. Po pričanju prisotnih naj bi oče male Krisitne v šoku kričal "Ubil sem jo, ubil sem jo." in doživel živčni zlom.

Ko so mami, ki je bila medtem v službi, sporočili novico, je padla v nezavest, nuditi so ji morali zdravniško pomoč.

Osebne predmete na zadnje sedeže 

Takšnega primera na Slovaškem že leta ne pomnijo, medtem ko so podoben primer, kot smo že poročali, predvčerajšnjim zabeležili tudi v Švici. V Sloveniji so včeraj iz avtomobila otroka rešili novomeški gasilci; v tem primeru je prišlo do nesreče, saj je mama po nesreči zaklenila ključe v avto.

Kot smo pisali, je pred dvema letoma v Italiji oče prav tako pozabil sinčka v avtu, ki je umrl. Italijansko zdravstveno ministrstvo je zato letos izdalo priporočila za starše: Na zadnje sedeže poleg otrok položite osebne predmete, ki jih vedno vzamete iz avta. Gre za predmete kot so torbica, denarnica ali mobitel. Tako boste pred odhodom iz avta bolj verjetno pogledali na zadnje sedeže. 

PREBERITE TUDI

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Papaja Popi 15:13 23.julij 2015.

    Zakaj imeti otroke, če ne skrbiš zanje, kot punčico v očesu

  • alibaba 11:37 23.julij 2015.

    Pa prosim vas,kako lahko pozabiš na otroka,saj ni rezervno kolo..Dal si ga v avto na zadnje sedeže in ne v prtljažnik.

  • maresem 10:10 23.julij 2015.

    Starše ali odgovorne pa na električni stol.