Prodajali so dojenčke

Foto: Profimedia
Policija je prijela 14 članov tolpe, ki se je ukvarjala s prodajo dojenčkov.
Oglej si celoten članek

Primer, s katerim se ukvarja policija v Peruju, dokazuje, kako malo je za nekatere vredno človeško življenje. Policisti so v omenjeni državi že prijeli 14 članov tolpe, ki se je v mestu Arequipa na jugu države, ukvarjala s prodajo dojenčkov.

Iskala je obubožane nosečnice, jim ponujala denar in podporo do poroda, nato pa njihovega otroka prodala po ceni okrog 1200 dolarjev.

Med prijateimi člani združbe je tudi nekdanji vodja policije v Peruju, 61-letni general Raul Becerra, med člani organizacije pa naj bi bila tudi ženska, 32-letna Cinthia Tello.

Policijska akcija, ki je privedla do več aretacij, je potekala na 18-tih mestih v Arequipi. Po besedah preiskovalcev sta v verigi tolpe sodelovala tudi ginekolog in pediater. Med drugim naj bi sprva obubožanim nosečnicam ponudili splav, ki je v Peruju prepovedan.

Ko so pridobili malo več njihovega zaupanja, so jim ponudili, da jih podprejo do rojstva otroka, ki naj bi se mu potem mama odpovedala.

Za zdaj še ni znano, ali so bili dojenčki prodani za potrebe trgovine z organi ali premožnejšim staršem, ki ne morejo imeti svojih otrok.

Mama priznala Sedem tednov starega dojenčka trikrat poskusila zadušiti

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:26 9. November 2018.

    Ne mislit, da bo v Evropi oz. je v Evropi kaj drugače. Samo poglejte koliko "ubožčkov" hodi čez mejo do …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.