Svet
5780 ogledov

Sedem tednov starega dojenčka trikrat poskusila zadušiti

dojenček Shutterstock
Mati je v solzah priznala dejanje.

Dvaindvajsetletna Hannah Turtle iz severnega Walesa je na sodišču priznala, da je kriva za smrt sedem tednov starega sina Jamesa. Priznala je, da ga je zadušila in pred tem dvakrat poskusila zadušiti ter mu dvakrat v mlečno formulo vmešala njena zdravila proti depresiji. 

V svojem zagovoru je dejala, da je slišala glasove, ki so ji pravili, da je slaba mati in da si ne zasluži otroka. Prav ti glasovi naj bi jo nagovorili, naj otroka zaduši. 

Po prvem poskusu, ko je otroku zatisnila nos, da je postal moder v obraz, je poklicala reševalce, ki so oskrbeli otroka. Nekaj dni kasneje je poskusila spet. Tudi tokrat jim je otroka uspelo oživiti. Zdravniki - ki niso vedeli za materina dejanja - niso našli vzroka za dečkove težave. 

Po nekajdnevnem bivanju v bolnišnici so otroka odpustili v domačo oskrbo. Čez nekaj dni je otrok umrl. Mati mu je nos in usta pokrila z rokami ter čakala. Po besedah njenega zagovornika je deček še pet do deset minut bil boj za življenje, potem pa njegovo telo ni zmoglo več.  

Turtlova je po umoru šla iz sobe, preverila taščo, šla na stranišče in se vrnila v sobo ter pretvarjala, da je otroka našla mrtvega. Sprva je zavračala odgovornost, a nato priznala socialni delavki in medicinski sestri, piše Daily Mail. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • smuc 23:59 20.februar 2018.

    Hitler je hotel pobiti duševne bolnike, jaz bi takšno mater tudi dal.