Svet
14447 ogledov

Zdravniki trimesečnemu dojenčku niso mogli pomagati

Dojenček Shutterstock
Ob prihodu v bolnišnico je bilo za otroka že prepozno.

Starša sta poklicala v bolnišnico v Nišu zaskrbljena, ker je njun trimesečni dojenček zavračal hrano. Naročili so jima, naj otroka čim prej pripeljeta k zdravniku. 

Ko sta starša z otrokom prišla v bolnišnico, je zdravnik lahko le potrdil smrt dojenčka. Obvestil je policijo, ki je odšla tudi na dom para. Tam so našli še dva zelo premražena otroka. 

"Takoj ko smo bili obveščeni o dogodku, smo poskrbeli za druga dva otroka," je za blic.rs povedala tamkajšnja direktorica centra za socialno delo Snežana Nikolić. "Preiskava je v teku. Odrejena je tudi obdukcija preminulega otroka, da bi ugotovili točen vzrok smrti." 

Starejša otroka, stara 3 in 2 leti, sta v slabem zdravstvenem stanju in so ju odpeljali na zdravljenje v niško bolnišnico. Policija je 33-letnemu moškemu in 28-letni ženski odvzela prostost zaradi suma zanemarjanja otrok. Policija sumi, da sta starša otroka namenoma pustila na mrazu. 

*Fotografija je simbolična.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.