Svet
2707 ogledov

Prodajali so dojenčke

Dojenček
Policija je prijela 14 članov tolpe, ki se je ukvarjala s prodajo dojenčkov.

Primer, s katerim se ukvarja policija v Peruju, dokazuje, kako malo je za nekatere vredno človeško življenje. Policisti so v omenjeni državi že prijeli 14 članov tolpe, ki se je v mestu Arequipa na jugu države, ukvarjala s prodajo dojenčkov.

Iskala je obubožane nosečnice, jim ponujala denar in podporo do poroda, nato pa njihovega otroka prodala po ceni okrog 1200 dolarjev.

Med prijateimi člani združbe je tudi nekdanji vodja policije v Peruju, 61-letni general Raul Becerra, med člani organizacije pa naj bi bila tudi ženska, 32-letna Cinthia Tello.

Policijska akcija, ki je privedla do več aretacij, je potekala na 18-tih mestih v Arequipi. Po besedah preiskovalcev sta v verigi tolpe sodelovala tudi ginekolog in pediater. Med drugim naj bi sprva obubožanim nosečnicam ponudili splav, ki je v Peruju prepovedan.

Ko so pridobili malo več njihovega zaupanja, so jim ponudili, da jih podprejo do rojstva otroka, ki naj bi se mu potem mama odpovedala.

Za zdaj še ni znano, ali so bili dojenčki prodani za potrebe trgovine z organi ali premožnejšim staršem, ki ne morejo imeti svojih otrok.

Dojenček EU Svet Neverjetno, kaj so storili novorojenčkom dojenček Mama priznala Svet Sedem tednov starega dojenčka trikrat poskusila zadušiti

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 11:26 09.november 2018.

    Ne mislit, da bo v Evropi oz. je v Evropi kaj drugače. Samo poglejte koliko "ubožčkov" hodi čez mejo do obljubljenih socialnih transferjev. Idealno za prodajo organov. A mislite da koga od migrantov pogrešajo, če ga vzamejo za organe?