Putin deli brezplačno zemljo

Foto: EPA
Foto: EPA
Ruske oblasti so prejšnji teden prejele več kot 48.000 prošenj državljanov za brezplačna zemljišča na vzhodu Rusije.
Oglej si celoten članek

Program brezplačnega podeljevanja hektarja zemlje na daljnem vzhodu Rusije je maja lani odobril ruski predsednik Vladimir Putin, ki želi na ta način razviti ta del države, poročajo ruski mediji.

Vsi ruski državljani so lahko od začetka februarja zaprosili za brezplačno zemljišče enega hektarja v Jakutiji, na Kamčatki in Čukotki, v Primorju, Habarovsku, Amuru, Magdanu, Sahalinu in judovskih avtonomnih regijah.

Okrog 28 odstotkov Rusov, ki so zainteresirani za brezplačna zemljišča, bi gradilo hišo, okrog 17 odstotkov bi jih tam gojilo razne poljščine, sedem odstotkov pa bi gradilo hotele ali razvijalo lokalni turizem. Na zemljišču bodo lahko lastniki počeli, kar bodo želeli, v obdobju petih let pa ga ne bodo smeli prodati, ga zamenjati ali pokloniti. Zahteve za zemljišče prihajajo iz vseh koncev Rusije, je potrdil guverner Kamčatke Vladimir Iljukin.

dezurni@zurnal24.si

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 11:37 8. Februar 2017.

    placa - prostora neomejeno, lahko ga obdeluješ al pa se zarašča in ko se zarašča, je dobro kaj posekat ...to …

  • 02:06 8. Februar 2017.

    Ferluci je Poroshenkov plačani ustaš, živeč pri nas. Zato pa je takega mnenja kot je, ker MSM mediji vplivajo na …

  • 21:48 7. Februar 2017.

    Kdor nima povsem spranih možganov, bo pač lahko razumel. da so ruskemu prededniku ruski interesi pomembnejši od ameriških. Za državljane …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.