Svet
36 ogledov

Putin deli brezplačno zemljo

vladimir putin EPA
Ruske oblasti so prejšnji teden prejele več kot 48.000 prošenj državljanov za brezplačna zemljišča na vzhodu Rusije.

Program brezplačnega podeljevanja hektarja zemlje na daljnem vzhodu Rusije je maja lani odobril ruski predsednik Vladimir Putin, ki želi na ta način razviti ta del države, poročajo ruski mediji.

Vsi ruski državljani so lahko od začetka februarja zaprosili za brezplačno zemljišče enega hektarja v Jakutiji, na Kamčatki in Čukotki, v Primorju, Habarovsku, Amuru, Magdanu, Sahalinu in judovskih avtonomnih regijah.

Okrog 28 odstotkov Rusov, ki so zainteresirani za brezplačna zemljišča, bi gradilo hišo, okrog 17 odstotkov bi jih tam gojilo razne poljščine, sedem odstotkov pa bi gradilo hotele ali razvijalo lokalni turizem. Na zemljišču bodo lahko lastniki počeli, kar bodo želeli, v obdobju petih let pa ga ne bodo smeli prodati, ga zamenjati ali pokloniti. Zahteve za zemljišče prihajajo iz vseh koncev Rusije, je potrdil guverner Kamčatke Vladimir Iljukin.

dezurni@zurnal24.si

 
Komentarjev 6
 • Avatar praufo
  praufo 11:37 08.februar 2017.

  placa - prostora neomejeno, lahko ga obdeluješ al pa se zarašča in ko se zarašča, je dobro kaj posekat ...to nikakor ni politični marketing, ampak čista logika, ... komunizen je naredil dovolj škode, ne vem čemu, razen, da je folk ustrahoval ...

 • LukaMB 02:06 08.februar 2017.

  Ferluci je Poroshenkov plačani ustaš, živeč pri nas. Zato pa je takega mnenja kot je, ker MSM mediji vplivajo na njegovo pamet in zato je rusofobičen ter podpira svoje fašiste teroriste kjerkoli so.

 • Xerxes 21:48 07.februar 2017.

  Kdor nima povsem spranih možganov, bo pač lahko razumel. da so ruskemu prededniku ruski interesi pomembnejši od ameriških. Za državljane Ruske Federacije je predsednik, ki zvišuje plače, ureja pokojnine in skrbi za njih. Morda manj demokracije, a zato več osebne ...prikaži več dobrobiti in lažjega življenja. Če ni tako ravnali naši politiki, nas ne bi prehitela vzhodna Evropa, kjer smo zdaj mi revni bratranci, Čehi, Slovaki in Poljaki pa partnerji, ki se jih upošteva.