Putin: Dokler sem jaz na oblasti, ne!

Foto: Epa
Foto: Epa
Ruski predsednik se glede tega vprašanja ne premakne niti za milimeter.
Oglej si celoten članek

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes izpostavil, da Rusija - vse dokler bo on na oblasti - ne bo legalizirala istospolnih porok. Svoje stališče je jasno izpostavil na sestanku, na katerem so razpravljali o potencialnih spremembah ustave, poročajo ruski mediji.

Javno promoviranje homoseksualnosti je v Rusiji po zakonu, ki ga je leta 2013 podpisal Putin, kriminalno dejanje.

67-letni Putin je kot kot predsednik ali premier na oblasti že dve desetletji, trenutni mandat se mu izteče leta 2014. Nekateri od sprememb ustave, ki so trenutno v razpravi, bi Putinu lahko omogočili, da obdrži oblast tudi po izteku trenutnega mandata.

Putin je 20. januarja v parlament vložil paket ustavnih dopolnil, s katerimi bi med drugim del pooblastil predsednika prenesli na parlament in druge organe. Iz predloga, ki so ga objavili na spletni strani parlamenta, je razvidno, da predlaga omejitev predsedniškega mandata na dva in da bo parlament imenoval premierja.

Okrepili bodo tudi vlogo svetovalnega telesa - državnega sveta - kjer bi po mnenju nekaterih lahko 67-letni Putin ohranil vplivno vlogo tudi čez štiri leta, ko se mu bo iztekel predsedniški mandat.

dezurni@gmail.com

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 15:26 14. Februar 2020.

    Bravo Putin, tako se dela, reklamira se naravne heteroseksualne odnose. Pri nas pa določene spletne strani vključno z Žurnalom reklamirajo …

  • 09:15 14. Februar 2020.

    In temu se reče predsednik z veliko začetnico-ne kot pri nas,ko predsednik pomeni le lutko v rokah ozadja.....

  • 02:19 14. Februar 2020.

    67-letni Putin je kot kot predsednik ali premier na oblasti že dve desetletji, trenutni mandat se mu izteče leta 2014. …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.