Svet
6629 ogledov

Putin: Dokler sem jaz na oblasti, ne!

Vladimir Putin Epa
Ruski predsednik se glede tega vprašanja ne premakne niti za milimeter.

Ruski predsednik Vladimir Putin je danes izpostavil, da Rusija - vse dokler bo on na oblasti - ne bo legalizirala istospolnih porok. Svoje stališče je jasno izpostavil na sestanku, na katerem so razpravljali o potencialnih spremembah ustave, poročajo ruski mediji.

Javno promoviranje homoseksualnosti je v Rusiji po zakonu, ki ga je leta 2013 podpisal Putin, kriminalno dejanje.

67-letni Putin je kot kot predsednik ali premier na oblasti že dve desetletji, trenutni mandat se mu izteče leta 2014. Nekateri od sprememb ustave, ki so trenutno v razpravi, bi Putinu lahko omogočili, da obdrži oblast tudi po izteku trenutnega mandata.

Putin je 20. januarja v parlament vložil paket ustavnih dopolnil, s katerimi bi med drugim del pooblastil predsednika prenesli na parlament in druge organe. Iz predloga, ki so ga objavili na spletni strani parlamenta, je razvidno, da predlaga omejitev predsedniškega mandata na dva in da bo parlament imenoval premierja.

Okrepili bodo tudi vlogo svetovalnega telesa - državnega sveta - kjer bi po mnenju nekaterih lahko 67-letni Putin ohranil vplivno vlogo tudi čez štiri leta, ko se mu bo iztekel predsedniški mandat.

dezurni@gmail.com

Komentarjev 5
 • Janez 15:26 14.februar 2020.

  Bravo Putin, tako se dela, reklamira se naravne heteroseksualne odnose. Pri nas pa določene spletne strani vključno z Žurnalom reklamirajo LGBT odnose kot nekaj normalnega in naravnega in s tem celo skušajo prodreti v vrtce in šole (revija PIL npr.). ...prikaži več Otroci so plod heteroseksualnega odnosa ne pa odnosa med dvema gejema, ali lezbijkama. Na tej spletni strani sem zasledil, da cerkev pravi, da je pedofilija manjše zlo kakor splav. A ni to sprevrženo in ogabno.

 • sam50 09:15 14.februar 2020.

  In temu se reče predsednik z veliko začetnico-ne kot pri nas,ko predsednik pomeni le lutko v rokah ozadja.....

 • Avatar TruthWillPrevail
  TruthWillPrevail 02:19 14.februar 2020.

  67-letni Putin je kot kot predsednik ali premier na oblasti že dve desetletji, trenutni mandat se mu izteče leta 2014. Trenutni mandat mu poteče 6 let nazaj. :D Drgač ma pa čisto prav. Promoviranje lgbtja je katastrofa. Kaj koga briga ...prikaži večga s kom kdo seksa. Ampak lgbt bi to 3 letnike učil, tako kot v Kanadi in še kje. Sprevrženi pedofili!!!! Aja pedofilija je po novem spolna usmerjenost, ki se je kao ne sme preganjat. PFUJ!!!