Svet
107 ogledov

Brez glasu proti Putin dobil novega premierja

Mihail Mišustin Epa
Ruski parlament je za novega premierja potrdil Mihaila Mišustina.

Potem, ko je v sredo odstopil ruski premier Dmitrij Medvedjev, je ruski predsednik Vladimir Putin že nekaj ur po odstopu predlagal novega kandidata za izpraznjen položaj. Ruski parlament ga je danes s 383 glasovi za, nobenim proti in 41 vzdržavnimi potrdil. Mihail Mišustin, dosedanji direktor davčne uprave, je v uvodnem nagovoru poslancem poudaril, da mora oblast ponovno zgraditi zaupanje v odnosu z gospodarstvom in napovedal spremembe na bolje.

V nagovoru poslancem je ocenil, da bi morala vlada bolj trdo delati, da bi lahko Rusi občutili občutne izboljšave v svojih življenjih. "Kot je predsednik večkrat poudaril, bi ljudje že sedaj morali čutiti prave spremembe na bolje, ampak se to že zdaleč ne dogaja povsod," je dejal Mišustin.

Priznal je, da je pred vlado še veliko dela in dodal, da je odprt za konstruktivne kritike, poroča francoska tiskovna agencija AFP. "Zelo pomembno nam je, da slišimo, kaj se dogaja," je povedal.

Poudaril je tudi, da je treba okrepiti zaupanje med oblastmi in gospodarstvom. "Da bi še okrepili in zagotovili nadaljnjo rast BDP moramo v prvi vrsti spodbuditi rast investicij, da se okrepi zaupanje, ki se je morda izgubilo med oblastmi in gospodarstvom," je dodal.

Ruska vlada pod vodstvom Dmitrija Medvedjeva je v sredo nepričakovano odstopila po nagovoru ruskega predsednika Vladimirja Putina v parlamentu, v katerem je predlagal ustavne spremembe, v skladu s katerimi naj bi parlament dobil večje pristojnosti pri imenovanju vlade. Putin je nato za novega premierja predlagal direktorja davčne uprave Mihaila Mišustina. Glasovanje v parlamentu je sicer veljalo le za formalnost, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Vladimir Putin Presenečenje? Svet Putin podal bombastično napoved

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice