Putin Macronu odgovoril, da bo o tem "razmislil"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Ruski predsednik je francoskega kolega danes seznanil z ukrepi ruske vojske za zagotavljanje humanitarne pomoči in varno evakuacijo civilistov v Ukrajini, tudi iz Mariupolja, ki ga oblegajo ruske sile.
Oglej si celoten članek

Vladimir Putin in Emmanuel Macron sta v telefonskem pogovoru posebno pozornost namenila humanitarnim vprašanjem v Ukrajini, so sporočili iz Kremlja.

"Poudarjeno je bilo, da se morajo ukrajinski nacionalistični militanti za rešitev težke humanitarne situacije v tem mestu nehati upirati in odložiti orožje," so zapisali v sporočilu, ki ga povzema francoska tiskovna agencija AFP.

Putin ni jasno odgovoril

Macron je medtem Putinu predstavil humanitarno misijo, ki jo skušajo izvesti skupaj s Turčijo in Grčijo za pomoč ljudem v obleganem Mariupolju. Kot so po pogovoru sporočili iz Elizejske palače, pogoji za izvedbo te humanitarne operacije "v tej fazi niso izpolnjeni". Putin je francoskemu predsedniku odgovoril, da bo "o tem razmislil", preden mu bo odgovoril.

Po navedbah Kremlja gre za nadaljevanje pogovorov med voditeljema o razmerah v Ukrajini, ki so potekali tudi v kontekstu današnjega novega kroga pogajanj med rusko in ukrajinsko delegacijo v Istanbulu.

Putin in Macron sta se po poročanju tujih agencij dotaknila tudi odločitve o prehodu na plačevanje ruskega plina v rubljih, zlasti za države EU. Putin je namreč v odzivu na zahodne sankcije minuli teden napovedal, da bo Rusija za dobavo plina zahtevala plačilo v rubljih.

Putin in Macron sta se od začetka ruske invazije na Ukrajino večkrat slišala po telefonu, nazadnje prejšnji torek.

Sveže vesti To se je zgodilo z Ukrajincem, ki je ruski bojni ladji rekel, naj se je** Ukrajina Dosegli prvi vidnejši napredek v mirovnih pogajanjih

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.