Svet
51940 ogledov

To se je zgodilo z Ukrajincem, ki je ruski bojni ladji rekel, naj se je**

Roman Hrybov Twitter
Znane podrobnosti o ukrajinskem vojaku, ki se je odločno uprl ruski vojski.

Ukrajinskega vojaka, ki je na Kačjem otoku ruski bojni ladji jasno rekel, naj se "je**", so pristojne oblasti odlikovale za njegovo hrabro dejanje. Roman Hrybov je kot čuvaj meje služboval na otoku v Črnem morju, ko so ga ruske sile 24. februarja napadle in raketirale. 

Po prvih poročilih naj bi vseh 13 vojakov na majhnem otoku v napadu izgubilo življenje, a se je kasneje izkazalo, da so napad preživeli. Ruska vojna ladja je vse zajela. 

Hribov se je nedavno iz ujetništva vrnil domov v mesto Čerkasi, pristojni so ga za njegov pogum odlikovali. Njegove besede: "Ruska vojna ladja, je** se," je postala vzklik, ki ga uporabljajo številni ukrajinski vojaki, dogodek pa je s priložnostno znamko obeležila tudi ukrajinska pošta. 

Mirovna pogajanja v Turčiji. Ukrajina Svet Dosegli prvi vidnejši napredek v mirovnih pogajanjih

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 14
  • Naklonsky 10:05 16.april 2022.

    Mož z jajci, ni kaj.

  • LukaMB 22:50 30.marec 2022.

    Vrnil se je domov in če bo slučajno zopet zajet v dejstvovanju proti Rusom, bo dobil takojšnjo pravnomočno sodbo v zatilnik.

  • QSprm 10:49 30.marec 2022.

    Kar se je kasneje izkazalo se ve ze kar nekaj casa. Mediji ste najvecji virus. Odkar ste degradirali v rezimske propagandne agencije nimate nobene zveze z novinarstvom vec. To kar pocnete je perverzija, zavajanje in patolosko laganje. Ste sramota tako ...prikaži več za novinarstvo kot za cloveski rod, ki naj bi mu pripadali.