Putin spet posegel po brutalnem orožju

Foto: Zajem zaslona/Twitter
Foto: Zajem zaslona/Twitter
Rusi nad Ukrajince z orožjem, ki topi meso. Srditi boji na vzhodu Ukrajine se nadaljujejo.
Oglej si celoten članek

Na spletu se širijo posnetki iz mesta na vzhodu Ukrajine, na katerih je vidno, da so ruske sile spet uporabile zažigalno orožje. Na posnetku je sicer videti, kot bi nekdo nad mestom prižgal ognjemet, v resnici pa gre za orožje, ki je med najbolj krutimi. 

Tovrstno orožje povzroči hude opekline pa tudi dobesedno stopijo človeško meso. Delci, ki padajo na tla, so izredno vroči, lahko uničijo vojaško opremo, razžrejo kovino in beton. Požare, ki vzniknejo kot posledica uporabe tega orožja, je izredno težko pogasiti. 

Trenutno najhujši spopadi potekajo na vzhodu Ukrajine na območju Bahmuta. Tako ena kot druga stran trdita, da je nasprotnik utrpel hude izgube. Ukrajinska vojska trdi, da je na ruski strani padlo več kot tisoč vojakov. Zahodni del mesta naj bi bil pod ukrajinskim nadzorom. Ruska stran medtem navaja, da naj bi ukrajinska vojska utrpela večje izgube na bojni liniji v okolici Donecka. 

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 18:23 15. Marec 2023.

    Ja lejte- dregnili ste Ruskega Medveda v oko

  • 00:42 15. Marec 2023.

    To ni prvič, da Rusi uporabljajo prepovedano orožje. To so počeli že v Siriji in tudi že v Ukrajini. To …

  • 16:20 13. Marec 2023.

    Spet vojni zločinov v nizu!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.