Svet
2580 ogledov

Putin spet posegel po brutalnem orožju

Ukrajina Rusija orožje Zajem zaslona/Twitter
Rusi nad Ukrajince z orožjem, ki topi meso. Srditi boji na vzhodu Ukrajine se nadaljujejo.

Na spletu se širijo posnetki iz mesta na vzhodu Ukrajine, na katerih je vidno, da so ruske sile spet uporabile zažigalno orožje. Na posnetku je sicer videti, kot bi nekdo nad mestom prižgal ognjemet, v resnici pa gre za orožje, ki je med najbolj krutimi. 

Tovrstno orožje povzroči hude opekline pa tudi dobesedno stopijo človeško meso. Delci, ki padajo na tla, so izredno vroči, lahko uničijo vojaško opremo, razžrejo kovino in beton. Požare, ki vzniknejo kot posledica uporabe tega orožja, je izredno težko pogasiti. 

Trenutno najhujši spopadi potekajo na vzhodu Ukrajine na območju Bahmuta. Tako ena kot druga stran trdita, da je nasprotnik utrpel hude izgube. Ukrajinska vojska trdi, da je na ruski strani padlo več kot tisoč vojakov. Zahodni del mesta naj bi bil pod ukrajinskim nadzorom. Ruska stran medtem navaja, da naj bi ukrajinska vojska utrpela večje izgube na bojni liniji v okolici Donecka. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • kapibara1 18:23 15.marec 2023.

    Ja lejte- dregnili ste Ruskega Medveda v oko

  • Jernej65 00:42 15.marec 2023.

    To ni prvič, da Rusi uporabljajo prepovedano orožje. To so počeli že v Siriji in tudi že v Ukrajini. To je njihova stalna praksa. In rusofilčki bodo zopet opravičevali morilca, kot vedno do sedaj.

  • Kmodri 16:20 13.marec 2023.

    Spet vojni zločinov v nizu!