Razkosali volka pred očmi otrok

Foto: EPA Obdukcija volka Foto: EPA Obdukcija volka Foto: EPA Obdukcija volka Foto: EPA Obdukcija volka Foto: EPA Obdukcija volka Foto: EPA Obdukcija volka
Na Danskem očitno nimajo prevelikih zadržkov pri usmrtitvah in javnih anatomijah živali pred otroki. V muzeju je potekala obdukcija volčjega kadavra, male Dance pa je pravzaprav motil le smrad.
Oglej si celoten članek

Pred stotimi leti je bilo nekaj običajnega, da so otroci po Evropi v takratno kulturno-socioloških razmerah često prisostvovali razkosavanju ubitih živali na kmetijah. Nenazadnje tudi v pravljici Jacoba Grimma o Rdeči kapici volku razparajo trebuh.

Danes so takšni dogodki veliko redkejši, zato je dogajanje okoli usmrtitve mlade in popolnoma zdrave žirafe v enem od danskih živalskih vrtov, ko so jo razkosali in dali v hrano zverem pred očmi mladih obiskovalcev, pustilo velik odziv po Evropi in svetu, posebno peticijo proti tovrstnemu "krutemu" početju pa je podpisalo 20.000 ljudi. A to ni preveč zmotilo vodstva nekega drugega živalskega vrta v državi, ki je prav tako napovedal usmrtitev še enega žirafjega samca, saj pač potrebujejo prostor za samico.

Če le smrdelo ne bi ...

A Danci sami očitno nimajo zadržkov pri tovrstnem početju, saj so v prirodoslovnem muzeju v mestu Aarhus med zimskimi počitnicami, ki jih imajo tamkajšnji šoloobvezni otroci ta teden, organizirali množično obiskan ogled obdukcije volka, poroča Daily Mail.

Obdukcijo v polni dvorani nadebudnih očes in njihovih staršev je opravila kar vodja odnosov z javnostmi muzeja Pernille Moelgaard, ki je med drugim iz kadavra oddvojila pljuča in nato z zračno cevjo demonstrirala njihovo delovanje. Otroci so si z velikim zanimanjem ogledovali notranje organe živali, motil jih le smrad, ki je vel iz mrtvega telesa.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 01:36 13. Avgust 2014.

    Moja hči , je od takrat , ko smo lovili purana za zakol in smo ga tudi zaklali , samo …

  • mb
    10:52 14. Februar 2014.

    v šolah pri nas pa se secira žabe, narazen jemlje oplojena jaca itd<br />to je pa učna ura biologije<br />sicer …

  • d
    07:12 14. Februar 2014.

    Enako lahko rečemo za Norvežane ... in skandinavce na sploh, pa potem pride en Brejvik ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.