Rusi polni hvale na račun ZDA: "Zelo profesionalno!"

Foto: Epa
Foto: Epa
Iz Nata prišla potrditev, da Rusi niso krivi za napad.
Oglej si celoten članek

Raketa, ki je v torek zvečer padla na skladišče z žitom na vzhodu Poljske in ubila dva človeka, je bila zelo verjetno del ukrajinske zračne obrambe, je danes v Varšavi ocenil poljski predsednik Andrzej Duda.

Nobenih znakov ni, da bi šlo pri torkovem incidentu na Poljskem ob meji z Ukrajino za nameren napad ali da Rusija pripravlja napad na katero od članic zveze Nato, je danes v Bruslju poudaril tudi generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg. Po prvih ugotovitvah bi lahko bila vzrok za eksplozijo ukrajinska protiletalska raketa, je dejal.

Ameriški predsednik ZDA Joe Biden je že pred tem kot malo verjetno ocenil možnost, da bi raketa priletela iz Rusije.

Svet Raketa na Poljsko naj ne bi priletela iz Rusije

Kijev je po incidentu v torek zvečer sprva s prstom pokazal na Moskvo, Poljska pa je razglasila povečano pripravljenost dela oboroženih sil.

Rusija je zanikala, da bi šlo za njeno raketo, ter zatrdila, da je bila raketa del ukrajinske protiraketne obrambe. Svetovni voditelji so se odzvali zadržano in pozivali k preiskavi.

Rusi so pozdravili ameriško stališče. Predstavnik Kremlja Dimitrij Peskov je zbranim novinarjem izrazil zadovoljstvo nad izjavami iz Bele hiše.

"Treba je izpostaviti zelo zadržano in profesionalno reakcijo ameriške strani," je sedmi sili dejal Peskov. Obsodil je "histerijo nekaterih visokih predstavnikov določenih držav" in še enkrat poudaril, da Rusija ni kriva za žrtvi na Poljskem.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 36

  • 01:04 18. November 2022.

    Kaj bodo sedaj natofili pribijali, ena takšna laž pomeni, da lažejo že vseskozi in da jim ni za zaupati nič.

  • 19:18 16. November 2022.

    https://ibb.co/dj2kPcG

  • 18:14 16. November 2022.

    In Hojs se je ponujal za 200.000 Ukrajink da jih sprejmemo. Te sprevržene lažnive lisice. Koliko begunk je hojs sprejel …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.