Svet
10763 ogledov

Rusi polni hvale na račun ZDA: "Zelo profesionalno!"

rakete Poljska Krakow Epa
Iz Nata prišla potrditev, da Rusi niso krivi za napad.

Raketa, ki je v torek zvečer padla na skladišče z žitom na vzhodu Poljske in ubila dva človeka, je bila zelo verjetno del ukrajinske zračne obrambe, je danes v Varšavi ocenil poljski predsednik Andrzej Duda.

Nobenih znakov ni, da bi šlo pri torkovem incidentu na Poljskem ob meji z Ukrajino za nameren napad ali da Rusija pripravlja napad na katero od članic zveze Nato, je danes v Bruslju poudaril tudi generalni sekretar Nata Jens Stoltenberg. Po prvih ugotovitvah bi lahko bila vzrok za eksplozijo ukrajinska protiletalska raketa, je dejal.

Ameriški predsednik ZDA Joe Biden je že pred tem kot malo verjetno ocenil možnost, da bi raketa priletela iz Rusije.

Poljska eksplozija Svet Raketa na Poljsko naj ne bi priletela iz Rusije

Kijev je po incidentu v torek zvečer sprva s prstom pokazal na Moskvo, Poljska pa je razglasila povečano pripravljenost dela oboroženih sil.

Rusija je zanikala, da bi šlo za njeno raketo, ter zatrdila, da je bila raketa del ukrajinske protiraketne obrambe. Svetovni voditelji so se odzvali zadržano in pozivali k preiskavi.

Rusi so pozdravili ameriško stališče. Predstavnik Kremlja Dimitrij Peskov je zbranim novinarjem izrazil zadovoljstvo nad izjavami iz Bele hiše.

"Treba je izpostaviti zelo zadržano in profesionalno reakcijo ameriške strani," je sedmi sili dejal Peskov. Obsodil je "histerijo nekaterih visokih predstavnikov določenih držav" in še enkrat poudaril, da Rusija ni kriva za žrtvi na Poljskem.

Komentarjev 36
  • jozicamurn 01:04 18.november 2022.

    Kaj bodo sedaj natofili pribijali, ena takšna laž pomeni, da lažejo že vseskozi in da jim ni za zaupati nič.

  • Avatar luckyss
    luckyss 19:18 16.november 2022.

    https://ibb.co/dj2kPcG

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 18:14 16.november 2022.

    In Hojs se je ponujal za 200.000 Ukrajink da jih sprejmemo. Te sprevržene lažnive lisice. Koliko begunk je hojs sprejel v svoj dom? Aja , nobene, mu mama ne dovoli!!!

Sorodne novice