Svet
1048 ogledov

Indonezija: Lavrov v bolnišnici. Kremelj že zanikal.

Sergej Lavrov Profimedia
Agencija Ap poročala, da naj bi ruskega zunanjega ministra v Indoneziji sprejeli v bolnišnico. Kremelj je vesti že zanikal.

Vrha G20 na Baliju se v imenu Rusije udeležuje njen zunanji minister Sergej Lavrov. Indonezijski predsednik Joko Widodo je navkljub kritikam Zahoda na vrh povabil tudi ruskega predsednika Vladiirja Putina, a iz Indonezije so že prejšnji teden sporočili, da bo rusko delegacijo vodil njen zunanji minister. Lavrov je sicer julija predčasno zapustil vrh zunanjih ministrov G20, potem ko so drugi udeleženci ostro obsodili rusko agresijo proti Ukrajini.

Agencija AP je danes sporočila, da je Lavrov že prispel v Indonezijo, a da je bil po prihodu premeščen v bolnišnico. Agenciji sta dve osebi bolnišnice potrdile sprejem ruskega zunanjega ministra, imel naj bi težave s srcem. Vesti so potrdile tudi indonezijske oblasti. 

Novico o zdravstvenih težavah Lavrova je tiskovna predstavnica ruskega zunanjega ministra Marija Zaharova že označila za lažno. Oglasil se je tudi Lavrov, ki je zahodno javnost pozval, naj poskusi "pisati več resnice". 

Ukrajina vojska ukrajinska vojska Herson Svet Svet Zelenski o novih grozodejstvih, Putin objavil novo odločitev

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.