Rusija resno zagrozila Japonski

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Grožnja je novo nadaljevanje slabih odnosov med Moskvo in Tokijem.
Oglej si celoten članek

Rusija je znova opozorila Japonsko in zagrozila s povračilnimi ukrepi, v kolikor se skupne vojaške vaje z ZDA razširijo proti vzhodnim mejam Rusije, poroča CNN. Grožnja je nadaljevanje slabih odnosov med državama; Moskva je besna, ker je Japonska podala podporo Ukrajini in je vse bližje članicama Nata. 

Namestnik ruskega zunanjega ministra Igor Morgulov je v torek po poročanju ruske državne tiskovne agencije povedal, da so ameriško-japonske pomorske vaje "potencialno žaljive narave". "Take postopke japonske strani vidimo kot grožnjo varnosti naše države," je izpostavil Morgulov. "Če se bo takšna praksa razširila, bo Rusija vrnila s povračilnimi ukrepi, da bi tako zavarovala svoje obrambne interese." Natančneje o tem ni govoril; niti o vajah niti o povračilnih ukrepih. 

Ameriška in japonska mornarica sta sicer prejšnji teden zaključili skupne vaje v Vzhodno kitajskem morju in v Filipinskem morju. V prvi polovici aprila je medtem ameriška vojska vodila podobne skupne vaje v Japonskem morju, ob katerem ima tudi Rusija svojo obalo. 

Biden na obisk 

Japonska sicer maja pričakuje obisk ameriškega predsednika Joa Bidna; v državi se bo udeležil srečanja voditelje tako imenovane skupine Quad, ki jo poleg ZDA in Japonske sestavljata še Avstralija in Indija. 

Predsednikov obisk v drugi polovici maja so včeraj potrdili v Beli hiši, kjer so ga označili kot dokaz trdne zavezanosti Bidnove administracije svobodni in odprti indijsko-pacifiški regiji ter zavezništva Washingtona z Južno Korejo in Japonsko. Kot so še dodali, bo obisk "še dodatno poglobil vezi med vladami, gospodarstvi in narodi" trojice držav.

podvojili prihodke Kljub sankcijam Rusija z energenti služi ogromno Vojna Putinova nova grožnja

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 9

  • 18:24 1. Maj 2022.

    Te Japonci se niso nič naučili iz zgodovine, da ne bodo prejeli še 2 satane, kaj se delajo nek jajc.

  • 22:29 28. April 2022.

    da ne bomo skoz o neonacijih v ukrajini poslusali. igor Strelkov fsb akter sestrelitve letala in drugih svinjarij. https://www.index.hr/vijesti/clanak/ruski-spijun-borio-se-od-bosne-do-donbasa-sad-kaze-da-bi-rusija-mogla-izgubiti-rat/2359575.aspx

  • 20:13 28. April 2022.

    Tok časa bodo drkal,da bodo res kakšno neumnost naredil!!!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.