Sarsu podoben virus se širi tudi po Evropi

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Virus, ki je podoben smrtonosnemu sarsu in je terjal že več življenj, večinoma v Savdski Arabiji, je zajel Francijo.
Oglej si celoten članek

Francoske zdravstvene oblasti so danes sporočile, da so zabeležili tri nove primere okužbe. Skupno se je sicer s koronavirusom od sredine lanskega leta dokazano okužilo 33 ljudi, umrlo jih je 18.

Virus se širi

Najnovejši trije primeri okužbe na severu Francije naj bi bili povezani s 65-letnim moškim, ki je v bolnišnici pristal prejšnji mesec po obisku Dubaja in Savdske Arabije.

Ta moški je bil prvi primer okužbe z virusom v Franciji, od takrat pa so še tri osebe pokazale simptome okužbe - zdravnik, ki je 65-letnika zdravil, pacient, ki je z njim delil sobo, in medicinska sestra. 65-letnik je sicer v resnem, a stabilnem stanju ter se nahaja v karanteni v bolnišnici v mestu Lille.

Tudi v Savdski Arabiji nove okužbe

Medtem sta se tudi v Savdski Arabiji pojavila dva nova primera okužbe. Eden od okuženih je trenutno v stabilnem stanju, drugi pa je že ozdravel, je sporočilo savdsko zdravstveno ministrstvo. Obe novi okužbi sta povezani s širjenjem virusa v neki ustanovi za zdravstveno nego, ki je od začetka meseca vodil v okužbo že 15 ljudi in smrt sedmih.

Človeški koronavirus so prvič odkrili lani pri moškem v Savdski Arabiji, kjer se je sicer pojavila večina okužb.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 08:00 11. Maj 2013.

    Čakte, Počakte še mal', ko bodo ven udarile stare, že "izumrle" bolezni, skupaj z Novonastalimi, Takrat Boste Videli , kaj …

  • 17:49 10. Maj 2013.

    Ekhm ... Francija ima 70mio prebivalcev, trije so zboleli in vi to imenujete virus zajel Francijo?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.