Svet
76 ogledov

Sarsu podoben virus se širi tudi po Evropi

Koronavirus Reuters
Virus, ki je podoben smrtonosnemu sarsu in je terjal že več življenj, večinoma v Savdski Arabiji, je zajel Francijo.

Francoske zdravstvene oblasti so danes sporočile, da so zabeležili tri nove primere okužbe. Skupno se je sicer s koronavirusom od sredine lanskega leta dokazano okužilo 33 ljudi, umrlo jih je 18.

Virus se širi

Najnovejši trije primeri okužbe na severu Francije naj bi bili povezani s 65-letnim moškim, ki je v bolnišnici pristal prejšnji mesec po obisku Dubaja in Savdske Arabije.

Ta moški je bil prvi primer okužbe z virusom v Franciji, od takrat pa so še tri osebe pokazale simptome okužbe - zdravnik, ki je 65-letnika zdravil, pacient, ki je z njim delil sobo, in medicinska sestra. 65-letnik je sicer v resnem, a stabilnem stanju ter se nahaja v karanteni v bolnišnici v mestu Lille.

Tudi v Savdski Arabiji nove okužbe

Medtem sta se tudi v Savdski Arabiji pojavila dva nova primera okužbe. Eden od okuženih je trenutno v stabilnem stanju, drugi pa je že ozdravel, je sporočilo savdsko zdravstveno ministrstvo. Obe novi okužbi sta povezani s širjenjem virusa v neki ustanovi za zdravstveno nego, ki je od začetka meseca vodil v okužbo že 15 ljudi in smrt sedmih.

Človeški koronavirus so prvič odkrili lani pri moškem v Savdski Arabiji, kjer se je sicer pojavila večina okužb.

Komentarjev 2
  • Boschtjan Zupanchich 08:00 11.maj 2013.

    Čakte, Počakte še mal', ko bodo ven udarile stare, že "izumrle" bolezni, skupaj z Novonastalimi, Takrat Boste Videli , kaj se pravi Zares zboleti, ... Kmalu , ...

  • saramara 17:49 10.maj 2013.

    Ekhm ... Francija ima 70mio prebivalcev, trije so zboleli in vi to imenujete virus zajel Francijo?