Schwarzenegger ostro udaril po Trumpu

Foto: EPA Arnold Schwarzenegger Foto: Profimedia Arnold Schwarzenegger Foto: Reuters Arnold Schwarzenegger, muzej v Avstriji
Arnold Schwarzenegger se je na smrtonosno nasilje v Charlottesvillu odzval z ostrim sporočilom Donaldu Trumpu.
Oglej si celoten članek

Nekdanji kalifornijski guverner je v video nagovoru dejal tisto, česar Donald Trump po nasilju ameriških neonacistov in protisemitov ni.

V posnetku, ki je namenjen Trumpu, Schwarzenegger poudarja, da ima predsednik moralno dolžnost vsem Američanom poslati jasno sporočilo, da se rasizma in sovraštva pač ne podpira.

Svet Hrvat med glavnimi na shodu neonacistov, kjer so umrli trije ljudje

Svet Donald Trump vendarle obsodil rasizem

Nekdanji hollywoodski zvezdnik je nato za Trumpa spisal sporočilo.

"V državi, ki je pomagala poraziti Hitlerja in njegovo vojsko, ni prostora za nacistične zastave," je dejal v imenu predsednika.

Neonacistom in vsem, ki mislijo, da je bela rasa več vredna, sporoča, da so zgube, pri čemer omenja tudi njegovo odraščanje v Avstriji po drugi svetovni vojni.

"V tem času sem bil obkrožen s povsem poklapanimi moškimi – tistimi, ki so prišli domov z bojišča ranjeni zaradi granat in krivde. Moškimi, ki jih je zavedla lažna ideologija. In teh duhovi, ki jih kuješ v nebo, se zgodovina sramuje. Končali pa so v peklu," je med drugim še dejal nekdanji guverner.

Pozor, nazorno V ZDA vre, supremacist zapeljal v množico

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 11

  • 07:55 20. Avgust 2017.

    halo..kaj vse pokaže zgodovina, tale arnold je bil sine čisto pravega člana NDDAP...to je prepovedane nazi stranke v austriji, samo …

  • 07:01 20. Avgust 2017.

    Švarci rabi in ima pri igri svojega režiserja. Sam ne zmore.

  • 13:46 19. Avgust 2017.

    najhujši naciji sploh niso prišli iz nemčije, temveč iz švarciju dobre znane lastne domovine austrije, torej se sam švarci pretvarja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.