Sedem minut čiste groze

Mislili so, da padajo v smrt.
Oglej si celoten članek

Potniki, ki so v letalu družbe Delta Air Lines v sredo potovali iz ameriške Atlante v zvezni državi Georgija na Florido, so izkusili sedem minut čiste groze, ko je letalo padlo skoraj devet tisoč metrov, piše New York Times.

Let 2352 je bil nekje na pol poti do končne destinacije, ko se je z višine skoraj 12 tisoč metrov v slabih sedmih minutah spustil le na nekaj več kot tri tisoč metrov.

"Kar naenkrat sem začutil neko dogajanje, ki bi ga lahko opisal kot prosti pad," je opisal eden izmed potnikov, Harris DeWoskin. "Začeli smo padati in maske s kisikom so se odprle. Med potniki je zavladal kaos. Ena od stevardes je ponavljala, da naj ne delamo panike, a situacija je bila resnično napeta."

Nekateri potniki so bili prepričani, da bodo umrli. "Ko gledam nazaj vidim, da je vse izpadlo dobro. A intuicija sredi teh minut mi je govorila, naj se javim svojim bližnjim."

Predstavnik družbe Delta Air Lines je povedal, da je bil let preusmerjen in da je letalo na koncu pristalo brez težav. Do nenadne izgube višine je prišlo zaradi napak pri vzdrževanju pritiska zraka v letalu.

"Življenje je kratko. Bilo je resnično grozljivih vsaj 60 do 90 sekund. Nismo vedeli, kaj natančno se dogaja," je še povedal DeWoskin.

Klic v sili Pipistrelovo letalo z državno sekretarko zasilno pristalo na jezeru

Foto: Profimedia Andi letalo

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.