Svet
804 ogledov

Sedem minut čiste groze

letalo
Mislili so, da padajo v smrt.

Potniki, ki so v letalu družbe Delta Air Lines v sredo potovali iz ameriške Atlante v zvezni državi Georgija na Florido, so izkusili sedem minut čiste groze, ko je letalo padlo skoraj devet tisoč metrov, piše New York Times.

Let 2352 je bil nekje na pol poti do končne destinacije, ko se je z višine skoraj 12 tisoč metrov v slabih sedmih minutah spustil le na nekaj več kot tri tisoč metrov.

"Kar naenkrat sem začutil neko dogajanje, ki bi ga lahko opisal kot prosti pad," je opisal eden izmed potnikov, Harris DeWoskin. "Začeli smo padati in maske s kisikom so se odprle. Med potniki je zavladal kaos. Ena od stevardes je ponavljala, da naj ne delamo panike, a situacija je bila resnično napeta."

Nekateri potniki so bili prepričani, da bodo umrli. "Ko gledam nazaj vidim, da je vse izpadlo dobro. A intuicija sredi teh minut mi je govorila, naj se javim svojim bližnjim."

Predstavnik družbe Delta Air Lines je povedal, da je bil let preusmerjen in da je letalo na koncu pristalo brez težav. Do nenadne izgube višine je prišlo zaradi napak pri vzdrževanju pritiska zraka v letalu.

"Življenje je kratko. Bilo je resnično grozljivih vsaj 60 do 90 sekund. Nismo vedeli, kaj natančno se dogaja," je še povedal DeWoskin.

Pipistrel Alpha Electro G2., strmoglavljenje Klic v sili Svet Pipistrelovo letalo z državno sekretarko zasilno pristalo na jezeru

Andi letalo | Avtor: Profimedia Profimedia

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.