Seksistična izjava župana razburja

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Zaradi izrečene izjave se ne misli opravičiti.
Oglej si celoten članek

Župan hrvaškega glavnega mesta Milan Bandić se ni in se ne misli opravičiti ženskam zaradi svojega seksističnega izpada; izjava "da bi bil najboljša ženska, keer vsem daje", na Hrvaškem dviga precej prahu.

Bandić je medijem poudaril, da se zaradi izjave ne misli opravičiti, saj v njej ne vidi nič spornega. Poudaril je, da je njegov altruizem velik in širok.

Bandić je včeraj, medtem ko je delil šolske učbenike, na prošnjo, naj pokomentira obtožbe iniciative Narod odloča, da je miniral njihovo akcijo zbiranja podpisov za referendum izjavil: "Ali vi veste, da Bandić vsem da? Če bi bil ženska, bi bil najboljša ženska, a sem le en mali moški. Vendar, jaz vsem dam."

Na današnja novinarska vprašanja, če se bo opravičil zaradi izjave, je odgovoril: "Bandićev altruizem, ki ga živi vse življenje, je velik in širok. Nisem kriv za tiste, ki se v to ne morejo vklopiti."

Mirka Jozić, zaposlena na zagrebški občini, ki je bila prisotna na novinarski konferenci, trdi, da nje osebno županova izjava ni prizadela in dodala, da so njene izkušnje z županom povsem nasprotne. "Lahko vam povem svoje izkušnje z županom. Ne zato, ker sedi tu poleg, pač pa zato, ker sem v svojem življenju pri 48-tih letih kot ženska marsikaj doživela, med drugim tudi poniževanj. V nekaterih primerih bi bila kot moški gotovo veliko bolj uspešna. Mesto, kjer sem uspela realizirati svoje ambicije in bila za to, kar delam, tudi nagrajena, je le mestna uprava na čelu z Milanom Bandićem," je poudarila.

Miss universe Zagrebški župan brez razpisa zaposlil nekdanjo Miss Universe

Zagrebški župan Milan Bandič: Če bi se midva z Zoranom rodila prej, bi imeli tudi džamijo prej

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 07:25 31. Avgust 2018.

    Ljubljana ima svojega Bandića, ki zagrebškega prekaša tudi v dejanjih, kar se seksizma tiče.

  • 06:40 31. Avgust 2018.

    So pa nasli res kredibilno in objektivno "prico".

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.