Svet
6688 ogledov

Seksistična izjava župana razburja

Milan Bandić se je nad nasprotnika spravil s spornim videospotom in letakom. (Fo Žurnal24 main
Zaradi izrečene izjave se ne misli opravičiti.

Župan hrvaškega glavnega mesta Milan Bandić se ni in se ne misli opravičiti ženskam zaradi svojega seksističnega izpada; izjava "da bi bil najboljša ženska, keer vsem daje", na Hrvaškem dviga precej prahu.

Bandić je medijem poudaril, da se zaradi izjave ne misli opravičiti, saj v njej ne vidi nič spornega. Poudaril je, da je njegov altruizem velik in širok.

Bandić je včeraj, medtem ko je delil šolske učbenike, na prošnjo, naj pokomentira obtožbe iniciative Narod odloča, da je miniral njihovo akcijo zbiranja podpisov za referendum izjavil: "Ali vi veste, da Bandić vsem da? Če bi bil ženska, bi bil najboljša ženska, a sem le en mali moški. Vendar, jaz vsem dam."

Na današnja novinarska vprašanja, če se bo opravičil zaradi izjave, je odgovoril: "Bandićev altruizem, ki ga živi vse življenje, je velik in širok. Nisem kriv za tiste, ki se v to ne morejo vklopiti."

Mirka Jozić, zaposlena na zagrebški občini, ki je bila prisotna na novinarski konferenci, trdi, da nje osebno županova izjava ni prizadela in dodala, da so njene izkušnje z županom povsem nasprotne. "Lahko vam povem svoje izkušnje z županom. Ne zato, ker sedi tu poleg, pač pa zato, ker sem v svojem življenju pri 48-tih letih kot ženska marsikaj doživela, med drugim tudi poniževanj. V nekaterih primerih bi bila kot moški gotovo veliko bolj uspešna. Mesto, kjer sem uspela realizirati svoje ambicije in bila za to, kar delam, tudi nagrajena, je le mestna uprava na čelu z Milanom Bandićem," je poudarila.

 Sarah (Ćosić) Ivanković, miss universe Hrvaške 2009 Miss universe Svet Zagrebški župan brez razpisa zaposlil nekdanjo Miss Universe džamija Zagrebški župan Slovenija Milan Bandič: Če bi se midva z Zoranom rodila prej, bi imeli tudi džamijo prej

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • Lavdan 07:25 31.avgust 2018.

    Ljubljana ima svojega Bandića, ki zagrebškega prekaša tudi v dejanjih, kar se seksizma tiče.

  • Tadej 06:40 31.avgust 2018.

    So pa nasli res kredibilno in objektivno "prico".