Šest ur, pet žrtev. Najmlajša je imela komaj 16-let!

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
Vzrok je bil v vseh primerih neprilagojena hitrost in neuporaba varnostnega pasu.
Oglej si celoten članek

Hrvaški mediji poročajo, da se je včeraj na hrvaških cestah zgodilo 30 prometnih nesreč, v katerih je umrlo pet ljudi. Vsi so umrli zaradi neprilagojene hitrosti ali zato, ker niso bili privezani z varnostnim pasom. V nesrečah, ki so se končale s smrtnimi žrtvami, je bila ena oseba težje poškodovana, tri pa lažje. V preostalih nesrečah se je skupaj poškodovalo 37 oseb. 

Včeraj okoli 16.05 se je med naseljem Gornji Kuršanec in Kuršanec zgodila huda prometna nesreča. 23-letnik, ki ni bil pripet, je pri prehitevanju vozila izgubil nadzor nad vozilom in trčil v nasproti vozeče vozilo. Voznik in 16-letni sopotnik, ki prav tako ni bil privezan, sta umrla na kraju nesreče. Voznik vozila, ki je vozil v nasprotni smeri, je bil lažje poškodovan. 

Tragično Grozljiv začetek leta, šest mrtvih, ministrstvo se pa hvali

Štiri ure pozneje, okoli 20.15 je v kraju Bilje 22-letna voznica osebnega voznika v blagem desnem ovinku na zasneženi cesti izgubila nadzor nad vozilom ter udarila v betonski zid. Vozilo se je prevnilo na streho, voznica je umrla na kraju nesreče, 19-letna sopotnica je bila težje, 22-letna sopotnica pa lažje poškodovana.

Za dve žrtvi še ni potrjene identitete

Okoli 22. ure je za zdaj neznani voznik osebnega vozila, v katerem se je nahajala še ena oseba, zaradi neprilagojene hitrosti na mokrem vozišču izgubil nadzor nad vozilom, udaril v betonski zid ter drog javne razsvetljave. Prišlo je do samovžiga vozila, oba potnika v vozilu sta zgorela. 

Malomarnost potnikov Ogromno Slovencev bi preživelo z enostavno potezo

Na Hrvaških cestah je lani skupaj umrlo 317 oseb, od tega jih je 158 oz. 49,8 odstotkov umrlo zaradi neprilagojene hitrosti. Od 153 umrlih v osebnih avtomobilih jih kar 55 oz. 35,9 odstotka ni bilo pripetih. Od pričetka leta je na hrvaških cestah umrlo že 17 oseb, tri več kot v istem obdobju lani. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.